Almanya Yeşiller Partisi'nin Türk kökenli milletvekili Cem Özdemir, Gül'le sürpriz bir görüşme yaparak destek verdi. Özdemir, Gül'e, "Dünya değişiyor, yenileniyor. Biz, siyasetin yenilenmesinden yanayız. Bu nedenle partinizdeki yenilikçi hareketi de destekliyoruz" dedi. Abdullah Gül ise, Özdemir'e niçin aday olduğuyla ilgili bilgiler aktardı ve yaptığı çalışmaları iletti.
Öte yandan Gül, dün Karadeniz gezisi kapsamında gittiği Çorum'da adaylığını ve Türkiye'nin son siyasi gelişmelerini değerlendirdi. Gül, "Büyük kongrede kaybeden olmayacak, kazanan FP olacaktır. Parçalanma, bölünme, kavga, gürültü bekleyenler, umanlar var. Bütün bunlar 14 Mayıs'ta hayal kırıklığına uğrayacaklardır" dedi.
Gül, Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladıktan sonra Erbakan'dan veya parti içinden kimseden "Adaylıktan çekil" şeklinde bir görüş gelmediğini kaydederek, "Çekilmeyeceğim diye bir beyanatım olmadı, 'çekil' diye bir görüş de bana ulaşmadı" diye konuştu.