kapat

20.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Temel fıkraları yarışıyor
TRABZON ve yöresine ait fıkra kültürünün yaşatılması için Trabzon Belediyesi tarafından ilki 1997 yılında düzenlenen 'Temel fıkraları' için ikinci kez yarışma düzenleniyor.

Trabzon Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yarışmaya katılacak fıkralarda yaşanan olaylardan ilham alınarak hazırlanmış olması, edebe aykırı ya da Karadeniz insanının şahsiyetini zedeleyecek ifadelerin bulunmaması, Trabzon şivesi ile kaleme alınmış olması şartları aranacak.

Yarışmaya katılacakların eserlerini 26 Mayıs tarihine kadar Trabzon Belediyesi Kültür Müdürlüğü'ne teslim etmesi gerekiyor.

Değerlendirme ise 5 Haziran'da yapılacak. Fıkra yarışmasında birinciye 100, ikinciye 75, üçüncüye ise 50, mansiyon kazanan 10 fıkra sahibine ise 20'şer milyon lira para ödülü verilecek.

Üç yıl önce yapılan yarışmada derlenen fıkralar Trabzon Belediyesi tarafından kitap haline getirilerek 200 bin adet basıldı. Kitapların 100 bini "Bizim Temel" adıyla yurtiçine, geri kalanı ise İngilizce basılarak yurtdışında ücretsiz dağıtılmıştı.

Murat KABAN (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır