|
|
Lezbiyenlerin büyük aşkı...
Oyuncu Greta Garbo ile modacı Mercedes De Acosta arasındaki aşk mektupları sergilenmeye başlandı. İki kadının ilişkisi 28 yıl sürmüştü.
SİNEMA oyuncusu Greta Garbo'nun dönemin ünlü modacısı Mercedes De Acosta'ya yazdığı aşk mektuplarından ilk görüntüler yayınlandı. Amerika'nın Philedelphia kentindeki Rosenbach Müzesi'nin bulup günışığına çıkardığı mektuplar, önceki gün sergilendi. Aralarında özel notlar, çiçekler, telgraflar, fotoğraflar, şiirler, mektuplar ve kısa yazıların oluşturduğu 113 parçalık "aşk notları" onlarca yıldır merak edilen ilişkiye ışık tuttu. 28 yıllık ilişkileri süresinde Acosta'nın da İsveçli Garbo'nun fotoğraflarıyla süslediği yazılar da sergilenen mektuplar arasında. Kanıtlara karşın (örneğin Acosta'nın çektiği çıplak Garbo fotoğrafları) Garbo'nun yeğeni Gray Hogan, mektuplarda ikili arasında lezbiyen bir ilişki olmadığını söylüyor.
Ra! Ra! Rasputin
Müzik grubu 'Boney M'in ünlü parçası 'Rasputin', entrikacı rahibin Çariçe ile olan ilişkisini anlatıyordu.
SON Rus Çariçesi Aleksandra ve Çarlık döneminin ünlü rahibi Rasputin arasındaki ilişki, çariçenin yazdığı aşk telgraflarıyla kesinlik kazandı. Rus yazar Mstislav Rostropoviç, bu ilişkiyi 30 yıldır üzerinde çalıştığı kitabında belgeleriyle anlatıyor. 1906'da sarayda görevlendirilen Rasputin, kısa sürede çar ve çariçeyi etkisi altına almıştı. Çiftin hasta olan oğulları Alexie'yi iyileştirdiği için Rasputin'in etkisi her geçen gün artıyordu. Kısa süre sonra çariçe ve Rasputin arasında ilişki başladığını belirten yazar, 7 Aralık 1914'te Çariçe Aleksandra'nın Rasputin'e gönderdiği şu telgrafı da delil olarak gösteriyor: "8 gün içinde dönmeliyim. Kocamı ve kalbimi sana adıyorum. Sevgilerim ve öpücüklerimle sevgilim." Çağın en gizemli hikayesi olma özelliğini koruyan son çarlık dönemi, Rasputin-Çariçe ilişkisiyle biraz daha gizem kazandı.
Adolf Hitler'in ajanı soylu bir İngiliz mi?
İNGİLTERE Wisdor Dükü'nün Almanya lideri Adolf Hitler'e yazdığı mektuplar tartışma yarattı. Martin Allen'ın "Hidden Agenda"da anlattığına göre, II. Dünya Savaşı döneminde Dük, Almanya için casusluk yapıyordu. Örneğin Hitler'e, 4 Kasım 1939'da şöyle yazmıştı: "Sayın Hitler, Gelecek için planlarınızı yerinde buluyor ve size katılıyorum. Bu ülkelerimiz arasındaki ilişkiyi bitirecek de olsa, birinin bunu yapması gerek..." Ancak mektupların gerçekten Dük'e ait olup olmadığı tartışılıyor.
DIŞ HABERLER
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|