kapat

18.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Müzik biterse turist gider'
Tantan'ın 'Eğlence yerlerinde müzik, bu yıl da 24.00'te kesilecek' sözleri tepki topladı. Turizmciler "Uygulama turizmi baltalar" dedi

İÇİŞLERİ Bakanı Saadettin Tantan'ın, gürültü yasağının bu yıl da uygulanacağını açıklaması ve "Hakkari, Bodrum fark etmez, saat 24.00'ten sonra müzik kesilecek" sözleri, turizmcilerin sert tepkilerine yol açtı.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Turistler, Bodrum, Kuşadası, Marmaris, Fethiye, Alanya gibi yerlere eğlenmeye geliyor, para bırakıyor. Devletin bakış açısını değiştirmesi lazım. Bu tutumda ısrarcı olunursa, inanın turist gelmez. Bu konuda esnek davranılmasını istiyoruz" dedi.

Türkiye Otelciler Birliği Onursal Başkanı Ali Güreli ise "Tantan'ın sözleri talihsiz bir açıklama. Türkiye'nin turizm dövizine ihtiyacı var. Başbakan Bülent Ecevit, 20 küsür sene önce 10 milyon dolar için yurtdışına gidiyordu. Bugün bu sektör 7 milyar dolar getiriyor, 15 milyar doları hedeflemiş. Bu büyüyecek, gelişecek. Bu konunun üzerine derhal eğilinmeyi" dedi.

'YASAK YOK'
Açıklamalar üzerine Saadettin Tantan ile görüşen Turizm Bakanı Erkan Mumcu ise, "Bakanın sözleri yanlış anlaşılmış; Tantan rutin uygulamayı hatırlatmış. 24.00-07.00 saatleri arasında etrafı rahatsız etmeyecek şekilde müzik çalınabiliyor. Ancak saat 24.00'den sonra müzik yayınının 90 desibelin altında olması gerekiyor. Bu da Çevre Bakanlığı'nın Gürültü Yönetmeliği'nin gereği" diye konuştu. Mumcu, turistik tesislerin saat 04.00'e kadar açık olduğunu da vurguladı.

Şule TÜRKER-Şamil TAYYAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır