|
|
Cim-bom'a özel koruma
Galatasary-Leeds maçına "koruma ve rehine kurtarma timi" gidecek İngiltere'ye silahsız gireceğini açıklanan timin müdürü de Cim-Bom'lu.
İçişleri Bakanı Tantan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden bir özel timin İngiltere'ye silahsız gönderileceğini açıkladı. Tantan, "Galatasaray'ı korumak için 11 kişilik bir polis ekibi İngiltere'ye gidecek. Başlarında İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ercüment Yılmaz'ın bulunacağı bu ekip silahsız olarak maçta görev alacak" dedi. Bu kararın temelinde İngiliz polisinin de silah taşımaması var.
İngiliz Büyükelçisi Logan, Tantan'ı makamında ziyaret etti. Logan, "Ben Türkiye'ye her yıl 1 milyon turist getiriyorum ülkemden. Türk hükümeti onların korunmasını sağlıyor. İngiltere de, Türkiye'den gelecek olan turistlerin güvenliğini sağlamakla yükümlü. Galatasaray'ın koruması için özel önlemler alınacak, ancak takdir edersiniz ki herkesi korumak imkansız" dedi.
Galatasaray ve Türk ekibinin korumasında görev alacak özel timin kıyafetleri sivil olacak. Emniyet yetkilileri, "Birlik yanına portatif elektroşoklu jop ve göz yaşartıcı biber gazı spreyi alacak" dedi.
CANLI KALKAN
Ekibin başında İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ercüment Yılmaz bulunacak. Ekip Galatasaray kafilesiyle beraber İngiltere'ye gidecek. İngiltere'de takımın önünde ve arkasında yer alacaklar. Galatasaray'ın maça gelip-gidişlerinde canlı kalkan görevi yapacaklar. Maç sırasında da Fatih Terim'in bulunduğu kulübenin yakınında bulunacaklar.
Ekiple beraber İngiltere'ye gidecek olan Ercüment Yılmaz da sıkı bir Galatasaray taraftarı. Özel Timde yer alan isimler ise şöyle: Ali Cengiz Akkoyunlu, Mehmet Tamer Vural, Mehmet Sabit İnce, Sedat Tutumluer, Oğuz Erkal, Engin Günal, Hıdır Gençaslan, Ahmet Polat, Muharrem Erkan ve Erol Bozkurt.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|