kapat

18.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tacizci bakana mahkeme yolu
İsrail hükümetinin ağır toplarından Eski Genelkurmay Başkanı ve Ulaştırma Bakanı Mordehay cinsel tacizden mahkemeye çıkacak.

Geçtİğİmİz ay adı bir seks skandalına karışan İsrail Ulaştırma Bakanı ve eski Başbakan adayı İshak Mordehay'ın yargılanmasına karar verildi. Mordehay, hakkındaki iddiaya göre 1996 yılında Savunma Bakanlığı görevini yürütürken emrinde çalışan 23 yaşında bir sekretere tecavüz etti. Sekreter kızı önce odasına kilitleyen Mordehay'ın şiddet kullanarak tecavüz etitği öne sürüldü. Mordehay hakkındaki soruşturma yaklaşık bir aydır polis tarafından sürdürülüyordu.

Nihayet Bakan'ın mahkemeye sevk edilmesine karar verildi. Mordehay ise masum olduğunu tekrar ederek yargılamanın yapılabilmesi için parlamentodan dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyeceğini söyledi. Bir ara Genelkurmay Başkanlığı görevini yürüten Mordehay, Benjamin Netanyahu hükümetinde Savunma Bakanlığı görevi yaptı.

Netanyahu tarafından görevden alınması üzerine Merkez Parti'yi kurarak başbakanlığa aday oldu. İşçi Partisi lideri ve bugünkü Başbakan Ehud Barak lehine başbakanlık yarışından çekilen Mordehay, hükümette Ulaştırma Bakanlığı görevine getirildi. Irak kökenli bir Kürt olan Mordehay İsrail'de başbakanlığa aday ilk Ortadoğu kökenli Yahudi oldu. Savunma Bakanlığı görevini yürütürken Türkiye'ye gelen Mordehay'ın kızı yaşındaki genç karısı herkesin ilgi odağı olmuştu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır