kapat

10.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÖZLER UEFA'DA
UEFA'dan 'Karşılaşmaya Türk seyirci alınmasın' kararı çıkarsa, G.Saray yönetimi can güvenliği olmadığını gerekçe göstererek karşılaşmanın tarafsız bir sahaya alınmasını isteyecek

Kritik toplantı
UEFA, bugün G.Saray'ın UEFA Kupası yarı final ilk maçında devirdiği Leeds kulübünün "Rövanş karşılaşmasına Türk taraftarlar alınmasın" şeklindeki başvurusunu karara bağlayacak. Sarı-kırmızılı yönetim, UEFA'dan başvuru yönünde bir karar çıkarsa devreye girerek, maçın tarafsız bir sahaya alınmasını isteyecek. Rövanşın Leeds'te oynanmasına karar verilirse de sarı-kırmızılı kulüp, oluşturacağı bir ekibi İngiltere'ye göndererek, güvenlik önlemleri hakkında bilgi alacak.

Talep, kurallara aykırı
Yönetmeliklere göre evsahibi takım, konuk takımın ve taraftarlarının güvenliğini sağlamak zorunda. Bunu yapamazsa, karşılaşmanın tarafsız bir sahada oynanması gerekiyor. Bu arada G.Saray yönetimi, İngilizler'in ilk maçta yaptığı gibi, rövanş maçına Türk polisinin de gitmesi alternatifini gündeminde tutuyor. UEFA maçın Leeds'te oynanmasına karar verirse, G.Saraylı futbolseverleri, Türk polisi koruyacak.

Süren: İngilizler abartıyor
Başkan Faruk Süren, İngiliz medyasının olayları abarttığını ifade ederek, "Kan davası yaratmaya çalışıyorlar. Türk polisi failleri yakalamıştır. Gereken ceza verilecektir. Bizim soğukkanlı olmamız gerek. Oyuna asla gelmeyeceğiz. UEFA'dan çıkacak karara göre hareket edeceğiz" dedi. Bu arada İngiliz gazeteciler, dünkü maça büyük ilgi gösterdi.

GÖKMEN ÖZDEMİR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır