kapat

10.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İkinci devlet olmam
Demirel, "Bize yardım ve desteğe devam edin" diyen işadamlarına şu yanıtı verdi: "İkinci bir devlet gibi değil, ama devlete yardımcı olmak için yaparım"

BAKÜ- Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Bakü ziyaretinde Türk işadamlarıyla bir araya geldi. Bayraktar Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bayraktar, Demirel'e "Bizi terk etmeyin. Bir yol bulun, yanımızda kalın" dedi. Bayraktar şöyle devam etti: "Bir konsey oluşturalım. Ayda bir kez bir araya gelip bölgedeki işadamlarımızın sorunlarını konuşalım. Siz bu dünyada aksakallı olarak biliniyorsunuz. Sorunlarımızı liderlere aktarabilirsiniz."

Bayraktar'ın teklifine olumlu bakan Demirel'in yanıtı şöyle oldu: "Devlete engel olacak ya da ikinci bir devlet gibi çalışamam. 40 yıldır bunu savunan bir insanım. Anayasallık böyle bir ikiliği kabul etmez. Ama size yardım etmeye devam edeceğim."

Cumhurbaşkanı daha sonra ikametine ayrılan Akev'de Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'i kabul etti.

Demirel, 6. Türkçe Konuşan Devletler Zirvesi'ne katılan diğer devlet başkanlarıyla birlikte Cumhuriyet Sarayı'nda düzenlenen Dedekorkut'un 1300. yıldönümü kutlama törenlerine katıldı. Dedekorkut'un nasihatlerinin 1300 yıldır tüm insanlığa faydalı olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı, Azerice olarak şunları söyledi: "Bu toprakta çok er kırıldı. Az er kaldı. Oğul senin adını Azer koyuyorum. Koy Azerler çoğalsın. İşimiz avan, topraklarımız azgın düşman, yurdumuza tamah kalmasın. Topraktan pay olmaz. Bileğimiz çok, kolumuz güçlü olsun. Gölgeli ağaçlarımız kesilmesin, ormanlarımız seyrelmesin. Çağlayıp akan sularımız kurumasın. Ümidimiz üzülmesin. Ocağımız yanar dursun. Çırağımız hiç sönmesin."

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de Demirel'e fahri vatandaşlık beratı verdi ve "Sayın Demirel'in Azerbaycan vatandaşı olma beratını imzaladım. Bu ilk defa oluyor" dedi. Demirel'e Azeri vatandaşlığı kimliği de verildi. Demirel törenden sonra Aliyev'le birlikte Türk şehitliğinin açılışına katıldı, Bayraktar Holding tarafından inşaa edilen Park Residance Konut Kompleksi ve Koçbank'ın Bakü şubesinin açılışlarını yaptı. Demirel daha sonra Azerbaycan'dan ayrıldı.

Fatih ATİK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır