kapat

10.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kutan'dan Selçuk'a destek
FP lideri Kutan, Yargıtay Başkanı Sami Selçuk'u överek "Köşk'e yakışan bir isimdir" dedi

BOLU- FP Genel Başkanı Recai Kutan, İl Kongresi için geldiği Bolu'da, gazetecilerin, Sami Selçuk'un cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki sorularını yanıtladı. Kutan şöyle dedi: "Bizim genel temayülümüz Meclis içinden birisinin cumhurbaşkanı olmasıdır. Sayın Sami Selçuk, gerçek anlamda bir bilim adamı ve bir demokrattır. O yapıda birinin cumhurbaşkanlığı makamına yakışacağına inanıyorum. Birinci önceliğimiz kendi adayımızı desteklemektir. Ama yapacağımız istişareler sonucunda, diğer partilerle de uzlaşma olursa, Sami Selçuk Bey'in ismi de gündeme gelebilir."

Kutan, 14 Mayıs kongresinden sonra partisinde çatlama, bölünme olacağı iddialarına da sert tepki göstererek şunları söyledi: "FP bildiğiniz partilerden değildir. Kimse hayale kapılmasın. Kongreden çıkacak sonuca istisnasız herkes saygı gösterecektir. Güçlü sesler, bu meselenin halli için ellerinden geleni yapacaklardır."

Cumhurbaşkanı 15 Mayıs'ta seçilmiş olacak
ANKARA- Türkiye Cumhuriyeti'nin 10. Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin sürecin 11 Nisan'da başlaması bekleniyor. TBMM Başkanlığı, 11 Nisan Salı günü, Cumhurbaşkanı adaylarının başvuru tarihlerine ilişkin duyuru yayımlayacak. Adayların 16 Nisan Pazar gününden, 25 Nisan Salı günü saat 24.00'e kadar Meclis Başkanlık Divanı'na bildirilmesi öngörülüyor. Bu düzenlemeye göre, Danışma Kurulu 25 Nisan Salı günü saat 11.00'de toplanarak, en az üçer gün arayla yapılacak oylama günlerini belirleyecek. Anayasa gereğince, Cumhurbaşkanı seçimlerinin 15 Mayıs'a kadar tamamlanması gerekiyor.

Ali Ekber ERTÜRK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır