kapat

10.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Kimseden korkmam hapiste bile yattım...'
"Çok temkinlisiniz "diye eleştirilen Öymen, "Korkmuyorum, cezaevinde bile yattım" dedi

DİYARBAKIR- CHP Diyarbakır bölge toplantısında İl Başkanları Genel Başkan Altan Öymen'e, "Çok temkinli konuşuyorsunuz" biçiminde eleştiriler yöneltince Öymen çok sinirlendi ve, "Ben hiç kimseden korkmam. Cezaevinde bile yattım" dedi. CHP Diyarbakır Toplantısı'nda Kürt sorunu tartışıldı.

Konuşmacıların çoğu CHP'yi birçok olayda sessiz kalmakla suçlarken, bazı konuşmacılar da Genel Başkan Altan Öymen'i çok temkinli hareket etmekle suçladı. Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban, Necmettin Erbakan'ın Bingöl'de yaptığı bir konuşmadan dolayı ceza yiyip siyaset dışında kaldığını, İstanbul Büyükşehir eski Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Siirt'te okuduğu şiir yüzünden mahkum olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: "Burası siyaset açısından heyecanlı bir bölge. Konuşmacılar gaza gelip ateşli konuşmalar yapıyor. Böyle konuşanların da eli yanıyor. Sanırım bizim Genel Başkanımız da o nedenle çok temkinli konuştu."

Bunun üzerine söz alan Öymen, bu konuşmayı kendisini korkaklıkla suçlandı gibi algılayarak, "Ben cezaevinden, davadan, hiç kimseden korkmam. Ben bu ülkenin cezaevlerinde yattım. Hem de herkesin bildiği bazı ünlü kişilerle birlikte. Ben söyleyeceğimi her yerde söylerim. Batı illerinde de söylerim, burada da söylerim" dedi.

Emin KOÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır