kapat

10.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Palasz'ın cenazesi Polonya'ya gönderildi
POLONYA'NIN Ankara Büyükelçisi Miroslaw Palazs'ın cenazesi, askeri törenle ülkesine gönderildi.

Tedavi gördüğü Bayındır Tıp Hastanesi'nde önceki gün 9. kattan atlayarak intihar eden Palazs için Esenboğa Havalimanı'nda cenaze töreni düzenledi.

Törende konuşan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Faruk Loğoğlu, "Son yolculuğu için Sayın Palazs'a güle güle demek için buraya geldik. Kendisi tam bir centilmen, sanat ve edebiyat adamıydı. Türkiye'nin de çok iyi bir dostuydu" dedi. Palazs'ın Türkiye ve Polonya ilişkilerine çok büyük hizmetleri bulunduğunu kaydeden Loğoğlu, "Seçkin bir diplomat olarak Türk-Polonya ilişkilerine yaptığınız büyük katkılar için teşekkür ediyoruz. Elvada Sayın Büyükelçi, sevgili dostum" diye konuştu. Filistin'in Ankara Büyükelçesi Fuad Yasin de yaptığı konuşmada, "Sevgili meslektaşıma güle güle demek çok zor ve çok acı" dedi. Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Grezegor Michaski, törende Palazs'ın hatırası için konuşmasını Türkçe yapacağını belirterek, şunları söyledi: "Ben konuşmamı Türkçe yapacağım. Bu Türk arkadaşlarımıza karşı bir görevimiz. Sayın Palazs'ı ikinci memleketinden göndermek çok acı bir duygu. Türkiye'yi çok seviyordu. Onun bıraktığı mirasa sadığız ve sadık kalacağız."

Devlet Bakanı AbdulHaluk Çay'ın da eşlik ettiği Palazs'ın cenazesi, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait C-130 tipi bir uçakla gönderildi. Törene, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Marc Parris, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Yannis Korantis ve çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi katıldı. Cumhurbaşkanı Demirel, Bülent Ecevit, Dışişleri Bakanı Cem ve Dışişleri Bakanlığı da cenaze törenine çelenk gönderdi.

Cengiz UYSAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır