kapat

10.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Taşar'ın ayı davası ANAP zirvesinde
Taşar'ın açtığı 'ayı davasının' sanığı ANAP MKYK üyesi Erdal Aksoy, Mesut Yılmaz ile Cumhur Ersümer'i şahit gösterdi. Aksoy, Taşar'ın adını dahi anmadığını, Taşar ise elinde deliller olduğunu iddia ediyor

ANAP lideri Mesut Yılmaz, "ayı tartışması" yüzünden çok sevdiği iki partili dostunun arasında kaldı. Yılmaz, Genel Başkanvekili Mustafa Taşar ile MKYK Üyesi Erdal Aksoy arasındaki "Ayı davası" için şahit olarak gösterildi. ANAP'lıları karşı karşıya getiren bu ilginç davada, Başbakan Yardımcısı Cumhur Ersümer de tanık oldu.

YILMAZ ZORDA
Yılmaz ve Ersümer'in şahitliği, davanın seyrini de değiştirecek. Şimdi ANAP'ta, Aksoy'un kendi lehine tanık gösterdiği Yılmaz ve Ersümer'in nasıl ifade vereceği merak ediliyor. ANAP'ın zirvesine kadar sıçrayan bu ilginç davada, aleyhte şahitlik Taşar'ı, lehte şahitlik Aksoy'u yakacak. Taşar, kendisini içi doldurulmuş ayı postuna benzettiğini iddia ettiği Aksoy'dan 10 milyar lira tazminat istiyor.

Olay dava, ANAP lideri Yılmaz ile Ersümer'in Eylül ayındaki Moskova gezisi nedeniyle başladı. Resmi temaslardan sonra Moskova'da mağazaları dolaşan Yılmaz ve beraberindeki heyet arasında, bir mağazada gördükleri ayı postu için espri üretildi. İddiaya göre, ANAP İstanbul İl eski Başkanı ve MKYK Üyesi Erdal Aksoy, ayıyı Yılmaz'a göstererek "Ne kadar da Taşar'a benziyor" dedi. Ancak Aksoy, Taşar'ın ismini anmadığını böyle birşeyin mizacına uygun olmadığını söyledi.

Olay gazetelere yansıyınca, Taşar, dava açtı. Yılmaz arabuluculuk yaparak, Taşar'dan vazgeçmesini istedi. Ancak Taşar ikna olmadı. Taşar'ı ayıya benzetmediğini veya hiç bir şekilde ayıyı çağrıştıracak bir ifadede bulunmadığını belirten Aksoy da, Yılmaz ve Ersümer'i şahit olarak gösterdi. Buna en çok şaşıran ise Taşar oldu.

YENİ DELİLLER
Taşar, "Akıl alacak iş değil bir Genel Başkan ile Başbakan Yardımcısı böyle bir davada şahit gösterilir mi? Ama farketmez. Birisi (duydum), diğeri (haberim yok) der davayı kazanırız" dedi. Taşar, "Yılmaz aleyhinizde şahitlik yaparsa ne olur?" şeklindeki sorumuza, "Farketmez. Başka delillerimiz var" karşılığını verdi.

TAŞAR SEÇİMİNİ YAPTI
O bir arı

ANAP Genel Başkanvekili Mustafa Taşar, 9 yıldır kendisine yapılan yakıştırmalardan kurtulmak için sonunda kendisine "Arı Taşar" denilmesini istemişti. ANAP İstanbul Milletvekili Emre Kocaoğlu ile Meclis kulisinde karşılaşan Taşar'ın arasında geçen konuşmayı SABAH 4 Mart tarihinde duyurmuştu. İşte Taşar'ın Kocaoğlu ile diyaloğu:

TAŞAR- Nasılsın?

KOCAOĞLU- At gibiyim.

-Nasıl yani?

-Ahad Andican öğütledi, daha önce domuz gibiyim diyordum, şimdi at gibiyim diyorum.

-Madem öyle bak sana bir nasihat vereyim: Eğer Andican sorarsa at gibiyim de, Yaşar Okuyan sorarsa kurt gibiyim de, ben sorarsam arı gibiyim de. Fakat sakın ola arı derken 'r' harfini yanlış söylemeyesin, sonra dava açarım. Benden uyarması...


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır