kapat

10.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Bravo Tofaş

Basketbol Federasyonu'nun -yayma adına olmasa da, sevdirme adına yararlı olan- 4 Anadolu kentinde çeyrek final oynatarak Mersin'de odakladığı Türkiye Kupası, en Avrupalımız Efes için acı derslerle dolu olarak Tofaş'ın haklı şampiyonluğu ile sonuçlandı.

Asvel maçı sonrası "iyi günde" yaptığımız yapıcı teknik eleştirilere kulak asmak yerine kızmayı yeğleyen Efesliler, bir kez daha dar kadro, yanlış yabancı seçimi ve hücum organizasyonu kurbanı oldular. Hâlâ Örs dönemi katı ve iyi savunma anlayışının çok uzağındalar.

Tofaş gerçekten hem savunması hem hücumuyla finali domine etti. Hemen maçın başında Ülker'i 14 dakika 5 sayıda kilitlediler. Rivers takımı maestro mükemmelliğiyle yönetirken Mehmet, milli takımımız adına smaçları, blokları ve ribaundlarıyla yüreğimize su serperken, Griffith bir kez daha istikrar abidesi gibiydi. Ülker'in bu maça sakladığı Zidek'in esamesini okutmazlarken, Ufuk ile Allen etkisiz kaldılar Tofaş'ın mükemmel savunması karşısında. Didin'in takımı kısaltarak dış atış bulma çabaları da 2.yarıda fayda etmedi.

Maçın sonu Tofaş'ın basket şovuna dönüştü. Bir kez daha kupayı kazanan Tofaş'ı önümüzdeki yıllarda daha Avrupalı görmek dileğiyle kutluyoruz.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır