kapat

10.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Beş tane haftanın golü

Televizyonlarda haftanın golü seçicisi olsaydım, hapı yutmuştum. Birbirinden güzel 5 gol. Gel de içlerinden birini seçip "en" sıfatını önüne koy. İşin daha güzel yanı, G.Saray'ın 5 golünü, daha da güzel futbolla süslemesi.

Maça gelmeden evvel A.Villa-Leeds maçının ilk yarısını seyrettim. Bu G.Saray ile Leeds arasındaki klas farkını tartmak, mümkün değil. Üstelik de Leeds maçında oynayan kadrodan 4 farklı bir onbir. G.Saray, kendisini Dünya ve Avrupa klasmanlarında ilk 10'a sokanların ne kadar haklı olduklarını gösteren bir futbol şovu sergiledi. Bu maçın bitmesini belki G.Birliği'ne gönül verenler bile istemedi. Bu güzelliğin 90 dakika ile sınırlı kalması futbol adına gerçekten yazık. Son yılların en keyif veren futbolunu izledik.

Sahadaki 2 müthiş adamı öbürlerinden biraz ayırmam gerekiyor; Suat ve Emre. Orta sahada Okan'ın yokluğunu hissettirmeyen 2 müthiş dinamo. G.Birliği akınlarını daha santrayı geçerken nasıl dalgakıran gibi kesiyor, nasıl güzel paslarla kontratağa döndürüyorlardı, sahada olup görmek gerek. G.Saray'ın bir müthiş adamı da oyuna ısınamadığı ilk 10 dakika dışında Ahmet. Aynen Popescu'nun zekası ile oynadı. Bu kadar soğukkanlı, akıllı, düzgün bir savunma adamı.

Bu takımın rakibi yok
Aslında tüm G.Saray'dan ayrı ayrı bahsetmek gerek. Fevkalade iştahlı ve atak bir Sergen. Kendine gelmeye başlayan Hasan. Gol anlarındaki talihsizliği dışında sahada basmadık yer bırakmayan Arif. Her zamanki resitallerinden birini sergileyen ve Sami Yen'in unutulmaz gollerinden birini neredeyse 45 metreden atan Hagi. Maçın her anında 3 rakiple boğuşan Hakan Şükür. Özetle sonradan girenler dahil harika oynayan 14 adam.

Bu G.Saray ulaştığı form ve futbol düzeyi ile UEFA'nın 1 numaralı favorisi. Avrupa'da yenemeyecekleri takım yok. Onları da seyrediyoruz, G.Saray'ı da... Bu futbol ve skor zenginliği Avrupa'nın da üstünde. Hem Türkiye, hem de futbol adına teşekkürler G.Saray. Her maç sonunda doymamız gerekirken öyle iştah açıyorlar ki, staddan acıkmış ayrılıyoruz. Tıpkı dün gece olduğu gibi...

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır