kapat

10.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sezen korkuttu
Kan şekeri yükselen Minik Serçe, şarkı söylerken sahnenin ortasında yığıldı kaldı.

MÜZİK dünyasının "Kraliçe"si Sezen Aksu, önceki akşam, sahne aldığı Le Select'te, programının ortasında baş dönmesiyle sahnenin ortasında yığılıp kaldı. Bir anda ne olduğunu anlayamayan yardımcıları hemen ambulans çağırırken, Sezen Aksu'ya ilk müdahaleyi Swissotel'in doktoru yaptı. Bu heyecanlı koşuşturmada, sanatçının bayan yardımcısı da korkudan bayıldı. Aksu'ya ilk müdaheleyi yapan doktor, yaptığı açıklamada, "Sezen Hanım'ın kan şekerinin yükselmesinden dolayı bir baş dönmesi olmuş, kendisinin iyice dinlenmesi gerekmektedir. Odasında istirahat halinde" dedi.

MİTHAT CAN KORKTU
Aksu'nun oğlu Mithat Can ise olayı duyar duymaz, arkadaşlarıyla birlikte Le Select'e annesinin yanına geldi. Bir süre dinlenen Aksu, oğluyla evine gitti.

Mustafa DERYAHAN

Kan şekeri neden çıkar?
Florance Nightingale Hastanesi'nden Prof. Rüstem Olga, kan şekerinin düşmesini iki nedene bağladı; metabolizmada bozukluk ve düzensiz beslenme. Olga şöyle dedi: "Kan şekeri, eğer uzun süre gıda alınmazsa aniden düşer. İkinci ve en önemli neden ise, vücutta şeker sistemini düzen-leyen organda yani pankreasta bir bozukluk olmasıdır." Kan şekerinin yüksek olması da, akla hemen diyabet hastalığını getirmelidir. Kan şekeri 70-110 arasında olmalıdır. Altına düşerse "hipoglisemi", üstüne çıkarsa "hiperglisemi" olarak adlandırılır.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır