kapat

10.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Lisede bayram
Deprem malzemesini çürüten Avcılar Kaymakamı'nı uyardığı için görevden alınan lise müdürünün okuluna iade edilmesi bayram coşkusu yarattı...

AVCILAR 50. Yıl İnsa Lisesi Müdürü Samet Acar, yabancı yardım kuruluşları tarafından gönderilen deprem malzemesinin rutubetli okul bodrumunda çürütülmesine karşı çıktığı ve Kaymakam Yusuf Özdemir'i resmi yazıyla uyardığı için 3 ay önce görevden alınmıştı. SABAH-İSTANBUL görev sorumluluğuyla hareket eden Acar'a sahip çıkmış, sürgün kararının haksızlığını kamuoyu gündemine ayrıntılı şekilde taşımıştı.

SUÇLAMALAR HAKSIZ VE YERSİZ
Bakanlık müfettişlerinin soruşturması, "görevden alma" kararının ve kaymakamın müdüre yönelttiği "ihmalcilik, yalancılık, iftiracılık" gibi suçlamaların yersizliğini ortaya çıkarttı. 90 günlük yasal "görevden uzaklaştırma süresi"nin ardından, soruşturma açılmasına gerek görülmediği için, kaymakam Özdemir, müdür Acar'ı yeniden görevinin başına çağırmak zorunda kaldı. Dönüşü bayram sevinci yaratan Acar, "Malzemenin çürütüldüğünü herkes gördü. Kokuşan malzeme sağlığı da tehdit ediyordu. Maddi manevi yıpratılmamın hesabını mahkemede de soracağım" dedi.

ŞENOL BAŞTAKAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır