kapat

10.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Geceyarısı Ekspresi'ni yeniden yayınlıyorlar
İNGİLTERE'DEKİ birçok televizyon kanalı aylar öncesinden hazırlayıp, titizlikle uyguladıkları yayın akışını değiştirdi. Kanallar, Türkler hakkında asılsız yalanlarla dolu "Midnight Express" (Geceyarısı Ekspresi) adlı filmi gösterime soktu. Önceki gece paralı 28. Kanal'da da yayınlanan film, Cartoon Network ve ITV kanallarında da gösterildi. Bir turistin Türkiye hapishanelerinde gördüğü işkenceleri anlatan film, uzun yıllar Türkiye aleyhinde propaganda olarak kullanılmıştı.

İstanbul'un suyu koktu
İSTANBULLULAR dün sabah kötü bir sürprizle karşılaştılar. Özellikle Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde oturanlar çeşmelerinden akan sudan gelen kokuyla irkildiler. İSKİ'den yapılan açıklamaya göre bu bölgelere su verilen Terkos Barajı'ndaki elektrik kesintisi nedeniyle su akışı kesilince, Alibeyköy Barajı'ndan su dağıtımı yapılmaya başlandı. Ancak uzun süredir kullanılmayan bu hattaki borularda bulunan tortu ve pas nedeniyle suda koku oluştu.

SU ÖRNEKLERİ İNCELENİYOR
Yetkililer, suyun sağlığa zararı olmadığını açıkladı. Ancak, alınan su örneklerinin incelenmesinin ardından, şebeke suyunun sağlık açısından bir zararı olup olmadığının bugün ortaya çıkacağı bildirildi. Yusuf DEMİR

Kirvem Mehmetçik Olsun kampanyası
TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da "Köy destek uygulamaları" ile gönülleri fethediyor. Sınır bekleme, terörle mücadele ve güvenlik konularındaki hizmetlerine bölgedeki ekonomik, sağlık ve sosyal sorunlarla mücadeleyi de ekleyen TSK vatandaşların yardımına koşuyor.

TSK bölgede giyecek, yiyecek, okullara araç gereç, bakım, onarım, sağlık ocaklarının bakım ve onarımı, köy yollarının ıslahı, elektrik ve su şebekelerinin bakım ve onarımı, tedavi,ilaç, aşı yardımı, veterinerlik hizmeti, çocukların sünnet ettirilmesi, evlendirme ve resmi nikah işlemleri, üniversiteye hazırlık kurslarının açılması, ağaçlandırma, yabancı dil eğitimi gibi desteklerde bulunuyor.

Mahmut BULUT

Ankara'da dalgıç yetişecek
Başkent Ankara'da dalgıç ve cankurtaran yetiştirilecek. Kavaklıdere Tunalı Hilmi Caddesi'nde bir apartman dairesinde kurulan "Cankurtaran ve İlk Yardım Merkezi" önceki gün hizmete girdi. Çok sayıda davetlinin katıldığı Merkezin açılışını Sualtı Federasyonu Başkanı Harun Sevinç ile eski bakan Refaiddin Şahin yaptı. Dalgıç ve cankurtaran yetiştirilmesi amacıyla kurulan merkezde görev yapan öğretmen ve 15 yıllık dalgıç Erhan Öztürk, kursiyerlerin eğitime alınmadan önce yüzme sınavından geçirileceğini söyledi. Sınavı geçenlere iki hafta süreli teorik ve pratik eğitim ile başarılı olanlara da dalgıç ve cankurtaranlık sertifikası verileceğini bildiren Öztürk, şunları söyledi. "Biz kursiyerlerimize dalgıçlığın yanı sıra ilkyardım dersleri de vereceğiz. Ayrıca merkezde sualtı sporları ile ilgili kütüphane de oluşturduk. Amacımız, Sualtı Federasyonu'nun standartlarına uygun dalgıç yetiştirmek"


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır