kapat

10.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Politikacının WC sıkıntısı
Meclis'in pis tuvaletleri vekilleri isyan ettirdi. DSP'li Savaş Yazıcı: "Anadolu Otagarı'na döndük."

TBMM Başkanlık Divanı toplantısında milletvekillerinin halkla ilişkiler binasındaki tuvaletlerin pisliğinden şikayet etmeleri üzerine yeni tedbirler alınıyor. Personelin takviyesi ya da temizlik işinin özelleştirilmesi düşünülüyor. TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, tuvalet ve temizlik konusunun çözümü için alınacak önlemleri belirlemek üzere, genel sekreterliğe talimat verdi.

Geçen hafta yapılan Başkanlık Divanı toplantısında bu konu da değerlendirildi. DSP İstanbul Milletvekili Savaş Yazıcı, "Anadolu Otogarı'na döndük. Oranın tuvaleti ile Meclis'in tuvaleti pislik bakımından aynı. Ana binadaki tuvaletler ise mimari açıdan da elden geçmeli. Yurt dışından gelen konukları ağırlayacak kalitede değil" dedi.

DSP Ankara Milletvekili Melda Bayer ise, bayan vekiller ile sekreterler için ayrı tuvaletler tahsis edilmesi önerisini getirdi.

10 BİN ZİYARETÇİ
TBMM Genel Sekreteri Vahit Erdem de aynı zorlukların altını çizdi. Meclis'e günde en az 10 bin ziyaretçi geliyor. Ortalama 5 bini tuvaletleri kullanıyor. Halkla ilişkiler binasındaki 111 odacı ise, tuvaletlerin temizliğine yetişemiyor.

Tuvaletlerle ilgili geçen dönem de sorun yaşanmış ve ANAP Adana eski Milletvekili İmren Aykut, söz konusu binadaki kendi bankosunun yanında bulunan bayanlar tuvaletini kilitleyip anahtarını almıştı!


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır