kapat

10.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Attila İlhan'dan inciler
"Türkiye'de ünlü bir yazar olmak için ya geçmişi maceralı, eli yüzü düzgün bir kadın ya da teşhirci bir eşcinsel olacaksınız" diyen Attila İlhan, edebiyat dünyasını karıştırdı

ROMANLARI ve şiirleriyle Türk Edebiyatı'nın önemli isimlerinden olan Attila İlhan, birçok yazarı eleştiri yağmuruna tuttu. Türkiye'de kitapları en çok satan yazarların başında gelen Orhan Pamuk'un okunmadığını iddia eden İlhan, "İhraç fazlasını Türkiye'ye satıyor. Onun gibi birkaç yazarımız daha var. Onlardan bir şey olmaz" dedi.

PAMUK CEVAP VERMEDİ
İlhan'ın çekinmeden eleştiriler yönelttiği Orhan Pamuk ise polemiğe girmek istemediğini belirterek, "Attila İlhan'ın dediklerini ne merak ediyorum ne de ilgileniyorum" yorumunu yaptı. "Teşhirci bir eşcinselseniz çok kısa sürede ünlü bir yazar olabilirsiniz" diyerek ortalığı karıştıran İlhan, hızını alamayıp Murathan Mungan hakkında da eleştirilerde bulundu. Mungan'ı da "Özgün değil, karma bir sanatçı ve kendi tarzını yaratamadı" sözleriyle eleştiren İlhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu arkadaş, başlangıçta çok belirgin bazı sanatçıların etkisindeydi. Onlardan özgün bir sentez yerine bir mozaik yarattı." Son yıllarda toplumcu yazarların çıkmadığına da değinen İlhan "Çıkanlar hep cinsel komplekslerini anlatan kimseler" dedi.

Bülent GÜNAL

MİNA URGAN KIZDI
Bu genelleme yanlış

"Türkiye'de ünlü bir yazar olmak için, maceralı bir geçmiş yaşamak ve bunları yazmak yetiyor" diyen İlhan, Mina Urgan'ı kızdırdı. Bu sözleri şaşkınlıkla karşıladığını belirten Urgan, "Neden bunları söyledi, doğrusu anlayamadım. Dediklerine katılmıyorum. Bu genelleme çok yanlış" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır