kapat

10.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Irkçılar bile bu kadarını düşünemezdi!
Gaziantep'teki Kaşıbeyaz İlköğretim Okulu'nda akıllara durgunluk veren bir ayrım yapıldı; fakir ve kapıcı çocukları tek sınıfta toplandı

HER türlü sınıf ayrımına karşı çıkan sosyalizmin babası Karl Marx, bile böyle bir örnek düşünemezdi! Gaziantep'te zengin ailelerin oturduğu Gazi Mahallesi'ndeki Kaşıbeyaz İlköğretim Okulu'nda, kapıcı çocuklarının ayrı bir sınıfta toplandığının belirlenmesi üzerine valilik soruşturma başlattı. Bin 80 öğrencinin eğitim gördüğü okulun 1-F sınıfında okuyan 29 öğrenciden 15' i kapıcı çocuğu, kalan 14'ü de fakir ailelerin çocukları. 30 öğrencinin eğitim gördüğü 1-E sınıfında ise öğrencilerden 15'i kapıcı, diğerleri fakir aile çocuğu.

Okul Müdürü Halil Polat, kendisinin Şubat ayından bu yana görev yaptığını belirterek, "Ben de böyle bir duyum aldım. Ancak derslere girdiğimde konuların işleniş şeklinde bir çifte standart görmedim. Böyle bir şey vicdani olarak da kabul edilemez" dedi.

Uygulamaya maruz kalan 7 yaşındaki Şükran'ın babası Mehmet Çubuk ile Nurgül'ün velisi Erbay Söyler, "İlk 2 ay çocuklarımıza öğretmen verilmedi. Daha sonra da bir öğretmen bizi çağırıp, çocuklarımızın küçük olduğunu ve okuldan almamız gerektiğini söyledi. İtiraz edince de ayrı sınıfa alındı. Sözde başarısız çocuklar bu sınıfta toplanmış. Asıl kriterleri baba meslekleri" dediler.

Zahide YALÇIN-Hasan YAVNIK

Gaziantep Valisi öfkeli: 'Bunu yanlarına bırakmam'
Konu ile ilgili olarak soruşturma başlatılması için hemen İl Milli Eğitim Müdürü'ne talimat verdiğini belirten Vali Muammer Güler, "Meslek hayatımda ilk kez böyle bir olayla karşılaşıyorum. Bunu yapanların yanına bırakmam. Bilerek veya isteyerek böyle bir şey yapanların boynunu kırarım. Bunun konuşulması bile son derece ayıp. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Anayasamıza göre, bu ülkede yaşayan herkes ırk, dil, din, cinsiyet ve siyasi düşünce ayrıcalığı gözetilmeksizin kanunlar karşısında eşit haklara sahiptir. İlköğretim hizmeti devletin temel bir görevidir. Bu haktan herkes eşit miktarda yararlanmalıdır" dedi.

Milli Eğitim Müdürü 'Bu tür bir uygulama olamaz'
OlayI incelemesi için Teftiş Kurulu Başkanı'nı görevlendirdiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Aykaç ise "Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Görevlendirdiğim müfettişten rapor istedim. Raporun sonucuna göre hareket edeceğiz. Velilerimiz ve halkımız bu konuda bize güvensinler. Okullarımızda hiçbir hukuk dışı uygulamaya izin vermeyiz. Okullarımızda laik cumhuriyete, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı çağdaş eğitim vermeye devam edeceğiz. Bu eğitim tüm çocuklarımıza eşit miktarda ulaştırılmaktadır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır