kapat

10.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Mustafa İzzet bizi affet'
Bazı İngiliz taraftarları Leicester'da top koşturan Muzzy'ye hakaret yağdırdı; ev sahibi takım, İzzet'ten özür diledi...

İNGİLTERE Birinci Futbol Ligi takımlarından Leicester'da top koşturan "Muzzy" lakaplı Mustafa İzzet, dün yapılan maçta İngiliz taraftarlarının yoğun hakaretleri ile karşı karşıya kaldı; ayağına her top gelişinde ıslıklandı. 1-1 biten karşılaşmadaki hakaretler üzerine bir açıklama yapan ev sahibi takım Everton, taraftarları adına özür diledi.

Everton Kulübü Sözcüsü Alan Myesr bir basın toplantısı yaparak, "Mustafa İzzet ve Leicester Kulübü Başkanı'na, taraftarların bu davranışından dolayı özür dilediğimizi belirten birer mektup göndereceğiz. İzzet'e yönelik hakaret dolu sözler Everton'ın imajını son derece zedelemiştir. Üzgünüz ve Leicester taraftarlarından da özür diliyoruz" dedi.

FANATİKLERİN AYIBI
Mustafa İzzet, maçtan sonra kendisine yöneltilen sorular karşısında herhangi bir yorum yapmazken, Leicester Menajeri Martin O'Neill ise Evertonlu fanatiklerin davranışları karşısında şaşırdığını ve hayal kırıklığına uğradığını belirtti.

Londra doğumlu olan, 25 yaşındaki futbolcunun Kıbrıslı bir Türk olan babası, Muzzy'ye Mustafa Kemal İzzet, erkek kardeşine de Kemal Mustafa İzzet adını koyacak kadar büyük bir Atatürk hayranı. Nitekim, İngiltere transfer borsasındaki değeri 7 milyon pound (yaklaşık 6 trilyon lira) olan Muzzy, İngiltere Milli Takımı'nı elinin tersiyle kenara itip, Türk Milli Takımı'nda oynamayı seçti.

AY-YILDIZ'I TERCİH ETTİ
Türk Milli Takımı'nın menajeri Can Çobanoğlu, Muzzy ile ilgili bir anekdotu şöyle anlatıyor: "Muzzy'yi Türk vatandaşlığına geçirmek için işlemlere Londra'da başladık. Tabii, İngiliz basını da bizi sürekli takip etti. Hep "Niye İngiliz değil de Türk Milli Takımı?" sorusunu yönelttiler.

Muzzy lafı hiç dolandırmadan dürüstçe yanıtladı: 'Kendimi gerçek bir Türk hissediyorum. Bu nedenle Ay-Yıldız'ı seçtim.' Nitekim, Türk vatandaşlığına geçiş işlemlerine başlanmasını da evinde minik bir parti vererek kutladı."

UNUTULMAZ ZAFER TURU
Muzzy, İngiltere Kupası yarı finalindeki Aston Villa maçından sonra da İngiliz basınına manşet oldu. Maç sonrası tribünlerdeki bir Türk bayrağını alan Muzzy, o bayrakla kendi stadı City Ground'da şeref turu attı. Ve Muzzy'nin bu tavrı Leicesterlılar tarafından da büyük bir sempatiyle karşılandı, tribünler ona alkış yağdırdı.

Kendisine milyonlarca dolarlık bir kariyer sağlayacak İngiltere Milli Takımı yerine, Türk Milli Takımı'nı seçen Muzzy'yi transfer etmek için Fenerbahçe ve Galatasaray gibi takımların sırada oldukları da biliniyor. Bu olayın yanı sıra dün, bütün İngiliz takımları hayatını kaybeden 2 Leeds taraftarı için maç öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Gökmen ÖZDEMİR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır