kapat

10.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Turkcell Oracle işbirliği
Turkcell, müşterilerini daha iyi tanımak amacıyla Ağustos'ta devreye soktuğu Oracle veriambarı projesinin ilk safhasını tamamladı. Veriambarı çözümü sayesinde Turkcell, müşteri eğilimlerinin analizleri ve belirli grupların beklentilerine cevap verecek pazarlama faaliyetleri yapıyor. Turkcell yetkilileri projenin ilerleyen aşamalarında müşterilere yönelik segmentasyon alanında yoğunlaşacaklarını ifade ettiler.

NCR ATM'de lider
DünyanIn en büyük ATM üreticisi olan NCR Corporation, 1999 yılında 44.024 adet ATM teslimatı gerçekleştirerek, dünya ATM pazarında 13'üncü kez lider koltuğuna oturdu. NCR, 1998 ve 1999 yıllarında sırası ile yüzde 13 ve yüzde 21'lik artış göstererek özellikle Avrupa'da çok büyük bir büyüme gösterdi. 1999 yılında Asya Pasifik bölgesinde ise ATM teslimatlarında yüzde 28'lik bir artış kaydetti.

Akaryakıtta teknolojik atılım
BP, Shell ve Türkpetrol'ün, akaryakıt istasyonlarınının bazılarında uygulamaya soktuğu Akaryakıt Yönetim Sistemi (AYS), istasyonlara olduğu kadar, akaryakıt kullanıcısı firmalara da avantajlar sağlamaya başladı. Türkpetrol Satış Temsilcisi Ahmet Konak sistem hakkında , "AYS sisteminden sadece 5'in üzerinde aracı olan firmalar yararlanabiliyor. Sistemin uygulanması çok basit. Araçlara birer akıllı kart monte ediliyor. AYS sistemi olan pompada da bir anten bulunuyor. Araçtaki kart ve anten sayesinde, sürücünün aldığı yakıt hakkındaki bilgiler cihaza işleniyor. AYS sistemi sayesinde sürücüler sadece bir istasyondan yakıt alma zorunluluğundan da kurtulmuş oluyor" dedi.

İsrail, Coca-Cola için Türkiye'deydi
İSRAİL'İN önde gelen prodüksiyon şirketlerinden CMM, Coca-Cola reklam çekimi için ülkemize konuk oldu. Yönetmenliğini dünyaca ünlü Avi Karpik'in yaptığı reklam filminin çekimleri Bursa Uludağ'da yapıldı. Otuzbeş kişilik bir ekibin görev aldığı çekimlerin Türkiye prodüksiyonunu Dolphin Film Yapım gerçekleştirdi. 35 mm olarak çekilen Coca-Cola reklamını önümüzdeki hafta İsrail Tv'lerinde gösterime girecek.

Türk Telekom'un cep atağı
Türk Telekom Genel Müdürü Fatih Yurdal, sadece cep telefonlarıyla ilgili işlemlerin yürütülmesi amacıyla 'mobil dairesi' kurmayı planladıklarını söyledi. Yurdal, cep telefonu işletmesi kurulması amacıyla Ulaştırma Bakanlığı'nın vereceği 3 yeni lisanstan birisinin de Türk Telekom'a verileceğini hatırlattı. Bu konudaki hazırlıklarının sürdüğünü kaydeden Yurdal, şöyle konuştu: ' Bu konudaki niyetimiz, Türk Telekom'un işletmesi. Ama ortak bir şirket kurularak da işletilebilir. Şu anda karar aşamasındayız. Karar verilince iç ihale sürecini başlatacağız.'


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır