kapat

10.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Microsoft'un eli Japonya'ya uzandı
Microsoft, Japonya'nın ikinci büyük kablo TV şirketi Titus'un yüzde 60'ını aldı. Şirket kablo üzerinden internet erişimi verecek

Microsoft Japonya pazarında büyüyor. Yapılan açıklamada Microsoft'un Japonya'nın ikinci büyük kablo televizyon şirketi Titus Communication'ın yüzde 60 hissesini aldığı belirtildi. Microsoft böylece yeni Japon ortağıyla kablo üzerinden internet erişim sektörüne adım attı.

Microsoft Yönetim Kurulu Başkanı Bill Gates konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hızla gelişmekte olan Japon kablo sektöründe faaliyet gösterme imkanına sahip olmalarından büyük mutluluk duyduğunu, birleşmenin Japon geniş band internet teknolojisinin gelişmesine ivme katacağını belirtti. Kablo, internet kullanıcılarına modem sistemine kıyasla 25 defa daha hızlı internet erişimi sağlıyor.

Japonya teknolojik açıdan çok ileri bir ülke olmasına rağmen kablo televizyon kullanımı yüzde 17 gibi oldukça düşük bir seviyede bulunuyor. Bu rakam ABD'de yüzde 70'in üzerinde. Microsoft geçtiğimiz yıl AT&T şirketinden beş milyar dolar değerinde hisse senedi alarak Amerikan kablo yayın sektörüne girmişti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır