kapat

10.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Otolara standart telefon geliyor
ABD'li otomotiv devi General Motors 2001'de sunacağı modellerine standart olarak telefonu da ekliyor

ABD'nİn en büyük otomobil üreticilerinden General Motors (GM), bu sonbaharda piyasaya çıkacak 2001 modeli otomobillere, direksiyon, vites kolu, hava yastığı gibi standart malzemelere telefonu da ekliyor. Uygulamayı yıl sonuna doğru başlatacağını açıklayan GM'nin otomobillerinde, Bell Atlantic ile Vodafone Airtouch şirketlerinin oluşturduğu Verizon Wireless grubunun üreteceği oto telefonlarını kullanacağı öğrenildi.

GM'nin ilk yıl 1 milyon telefonlu otomobil üreteceği, gelecek 3 yıllık dönemde de bu sayının 4 milyona ulaşacağı belirtiliyor.

GM'nin bu otomobillerini satın alanların, ek abone ücreti ödemeden, Verizon firmasının cep telefonu şebekesinden yararlanabilecekleri ifade ediliyor. ABD'de, normal olarak oto telefonu şebekesinden yararlanabilmek için yılda 200 dolar abone ücreti ödeniyor. Bu arada, otomobillere yerleştirilecek telefonlar aracılığı ile internet üzerinden e-posta göndermek ve mesaj almak ve spor karşılaşmalarının sonuçlarını öğrenmek de mümkün olacak.

1 MİLYAR DOLAR BEKLENİYOR
Öte yandan, ABD'de yapılan bir istatistik sürücülerin cep telefonu ile konuşmalarının yüzde 70'ni araç kullanırken yaptıklarını ortaya koydu. Bu nedenle de telefon firmalarının otolara konacak telefonlar sayesinde bu pastadan yılda 1 milyar dolarlık pay almayı planladıkları belirtiliyor.

GM'in başlattığı bu atağa paralel olarak Ford firmasının da ABD'nin 3 büyük telefon şirketinden biri olan Sprint ile anlaştığı ve bu firmanın şebekesinden yararlanarak ürettiği otolara telefon koymayı planladığı bildirildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır