kapat

10.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

İngiltere'de yaşayan Türkler tehlikede
İNGİLTERE'DE yaşayan Türkler'e yönelik saldırıların artmasından endişe eden Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği, daha fazla önlem alması için İngiliz polisini uyardı. Büyükelçilik, ulaşan ihbarları ve yaşanan gerginlikleri bir liste haline getirerek dün akşam saatlerinde İngiltere Dışişleri Bakanlığı yetkililerine sundu. Bunun üzerine polis, güvenlik önlemlerini artırdı, Scotland Yard içinde görev yapan Futbol İstihbarat Birimi de "namlı futbol holiganları"nın profillerini çıkararak bu kişileri yakın takibe aldı. Dün de Kuzey Londra'da Türkler'in yoğun olarak yaşadığı Enfield semtinde bazı taciz olayları ile bazı içkili bar ve gece kulüplerinde kavgalar yaşandı. Büyükelçilik binası önünde nöbet tutan polislere hakaret eden bir kişi de "ırkçı saldırı" suçlamasıyla tutuklandı.

Endonezya 5 şiddetinde SALLANDI
ENDONEZYA'DA, Richter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Hong Kong Rasathanesi'nden yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün Sulawesi Adası'nın kuzeybatısı olduğu belirtildi.

Alkolsüz içecek dişleri koruyor
AMERİKA'NIN New York kentindeki Rochesten Üniversitesi Tıp Merkezi araştırmacılarının yaptığı araştırmaya göre, kola, soda ve meyve suyu gibi alkolsüz içeceklerin içindeki bir madde, dişlerin çürümesini engelliyor. Yiyecek ve içecekleri bakterilerden koruyan benzoat maddesinin dişleri de koruduğunu belirten araştırma ekibinin başkanı Prof. William Bowqen, benzoat maddesinin margarinde de bulunduğunu belirtti. Prof. Bowqen, mayonez ve kurutulmuş meyvelerde bulunan sorbat maddesinin de benzer bir etkiye sahip olduğunu sözlerine ekledi. BBC

Tiryakiler için sihirli formül
AMERİKAN bilimadamları, tiryakilere sigarayı bıraktıracak bir kimyasal bileşim geliştirdi. Duke Üniversitesi'nde araştırmalar yapan bilimadamları, "Mecamylamine" adlı kimyasal bileşimi fareler üzerinde denediler. Mecamylamine verilen farelerin, kokain ve nikotine karşı yüzde 40 oranında daha az bağımlılık gösterdiği saptandı. Bileşimin, farelerde nikotin ve kokain isteklerini tamamen köreltmediğini belirten bilimadamları, bileşimin sadece bu istekleri zayıflattığını vurguladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır