kapat

10.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sivrisinek alarmı
Avrupa'da hava sıcaklığı yükseliyor. Asya ve Afrika'nın sarı humma virüsü taşıyan sivrisinekleri, aşırı sıcaklar yüzünden Avrupa kıtasına akın ediyor

Küresel ısınma sonucu gittikçe artan hava sıcaklığı, Asya ve Afrika'da yaşayan ölümcül sivrisineklerin Avrupa'ya akın etmesine neden oldu. Avrupa Sivrisinek Kontrol Birliği'ne bağlı bilimadamları, "kaplan sivrisineği" adı verilen zehirli sivrisineklerin birçok yoldan gelebileceğini belirterek insanları uyardı. Birlik Başkanı Norbert Becker, sivrisineklerin gemiler, uçaklar veya göçmen kuş sürüleri arasında Avrupa'ya ulaşabileceklerini belirtti.

3 MİLYON ÖLÜM
İtalya'nın başkenti Roma'da belediye, hallkı posterler asarak uyarıyor. Sarı Humma virüsü taşıyan sivrisineklerin ilk kez 1990 yılında Amerika'dan lastik getirilmesinden sonra ortaya çıktığı belirtildi.

Becker, önce İtalya'yı saran, sonra da Fransa'ya sıçrayan sivrisineklerin İngiltere'ye yöneldiğini söyledi. Sivrisineklerin bulaştırdığı en tehlikeli hastalık sıtma ve sarı humma. Dünyada her yıl 3 milyon kişi, sivrisinek sokmasıyla bulaşan bu hastalıklardan ölüyor.

Geçtiğimiz yıl da yine bir sivrisinek virüsü olan Batı Nil virüsü, Amerika'nın New York eyaletinde ölümlere neden olmuştu. Bilimadamları, global ısınma nedeniyle sıcaklıkların daha da artması halinde, sivrisinek tehlikesinin uzun süre Avrupa sağlığını tehdit edeceğini ve olayın felaket boyutlarına ulaşabileceğini belirtiyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır