kapat

10.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İngiliz basını günah çıkardı
Futbol ve şiddetin İngiltere'de iç içe olduğunu hatırlatan İngiliz basını, yaşanan tatsız olaylarda Türk taraftarların suçu olmadığını ifade etti

"Şiddet, futbolun yan ürünü oldu"
İngİlİzler'in saygın gazetesi Times'ın Pazar günkü sayısında Times imzalı yazıda Leeds taraftarlarının 1975 yılında Paris'te çıkardığı olaylardan bu yana futbol şiddetinin manşetlerden düşmediği belirtildi. "O zamandan beri Leeds taraftarları tüm ulusu utandıracak şekilde holiganizmle ün yaptılar" denilen yazıda, şiddetin İngiltere'de futbolun bir yan ürünü olarak algılandığı söylendi.

"İngiliz taraftarlar korkutmayı seviyor"
Theodore Dalrymple imzalı yazıda "İngilizler'in şiddet olaylarıyla gündeme gelmesi şaşırtıcı değil. Giyinişleri, yürüyüşleri ve konuşmalarıyla korku yaymaya çalışıyorlar" denildi. "İngiliz taraftarlarının gittiği yerlerde böyle olaylar çıkarması tesadüf değil" diyen yazar, "Hem kişisel olarak hem toplu halde şiddet, İngiliz futbol kültürünün bir parçası halini aldı, tabii buna kültür denirse" yorumunu yaptı.

"Gençlik, futbol ve içkinin sonu"
Cole Moreton tarafından kaleme alınan yazıda içki, futbol ve genç insanların bir araya gelmesinin, her zaman tehlikeli olduğuna dikkat çekildi ve "Geçen Çarşamba Türkiye'de bu karışımın sonuçları gerçekten trajik oldu" denildi. Taksim'deki olaylı geceyi özetleyen yazar, Leedsli taraftarların konuşma biçiminin, Türk gençlerinin kaldıramayacağı türden olduğunu özellikle vurguladı..

"Holiganlar açık provokasyon yaptı"
"İstanbuL'DA olanlardan bütün Türkler sorumlu değil" yorumundan sonra "Kendi rolümüze bakmakta yarar var" denildi. İnsanların "dazlak kafalı, sarhoş" holigan görünce korku ve nefretle dolmasının normal olduğunu vurgulayan Ian Ridley imzalı yazıda "İngilizler'in İstanbul'da yaptıklarını Türkler yapsa ne olurdu düşünün" deniyor ve İngilizler'in açık provokasyon yaptığı belirtiliyor.

Jan DEVLETOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır