kapat

10.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Özel hayatın bedeli var mı
İngiltere Başbakanı Blair'in, doğacak 4. çocuğunun fotoğrafları için teklif edilen astronomik rakamı geri çevirmesi bu soruyu yeniden gündeme getirdi

ÜNLÜLERİN özel yaşamlarını ticari meta haline getirip getirmemesi tekrar gündeme geldi. Pop müziğin çılgın kraliçesi Madonna 1996'da doğan kızını medya dünyasına sokmamak için basın mensuplarından köşe bucak kaçtı. Ancak daha sonra kızının fotoğraflarını astronomik bir para karşılığında Vanity Fair Dergisi'ne sattı. Michael Jackson ise Priscilla Presley'den olan ilk oğlunun fotoğraflarını yüksek rakamlar karşılığında bir Alman dergisine verdi.

Özel yaşamı ticarileştirmede en ilginç olay ise Fenerbahçe'nin Nijerya'lı futbolcusu Okacha'ya ait. Ülkesinde evlenirken, görüntüleri 50 bin dolar karşılığında Kanal D'ye satmak için anlaştı. Ancak Show TV Nijerya polisine 5 bin dolar vererek düğünü güvenlik kamerasına çektirtti. Görüntüler bu kanalda yayınlanınca Kanal D Okacha'ya parayı ödemedi.

Son örnek de İngiltere'den. Başbakan Tony Blair ve eşi Cherie dördüncü çocuklarının ilk fotoğrafları için yapılan astronomik rakamı geri çevirdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır