Şubat ayına ait toplam sanayi üretimi ve imalat sanayi üretim rakamları ekonomideki canlanmanın ve sanayi çarklarının giderek hızlandığının göstergesi oldu. Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE)'nin açıkladığı "Aylık Sanayi Üretim Endeksi" sonuçlarına göre aylık sanayi üretim endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6.0 artış gösterdi.
2000 yılı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre imalat sanayinin yüzde 6.7, madencilik sanayinin ise yüzde 6.5 arttığı belirtildi.
Toplam sanayi üretimi yılın iki ayında ise yüzde 4.4 arttı. Sanayi üretimi geçen yıl şubat ayında yüzde 7.1, iki ayda ise yüzde 8.3 gerilemişti. Geçen yıl şubat ayında madencilik sanayinde üretim yüzde 9.5 azalmıştı. Elektrik, gaz ve su sektöründe üretim, bu yılın şubat ayında değişmedi.
Geçen yıl şubat ayında bu sektördeki üretim artışı yüzde 4.2 olmuştu. Bu yılın Ocak-Şubat verilerine bakıldığında da, üretim, madencilik sanayiinde yüzde 4.9 gerilerken, imalat sanayinde yüzde 5.6 oranında arttı.
Geçen yılın iki ayında aynı sektörlerde üretimde azalma yaşanmış ve üretimdeki gerileme imalat sanayinde yüzde 9.6, madencilik sanayinde ise 9.2 olarak gerçekleşmişti.