kapat

06.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Lodos yıktı-yaktı
Lodos, dün Marmara ve Ege'yi perişan etti. Ulaşım aksadı, ağaçlar devrildi çatılar uçtu, orman yangınları çıktı. Yangınlarda 2 kişi feci şekilde can verdi.

Marmara ve Ege bölgeleri dün lodosa teslim oldu. Bursa'da çatıları uçuran ağaçları ve elektrik direklerini deviren şiddetli fırtına İzmir ve Edirne'de de kendini hissettirdi. İstanbul'da ise çatılar uçtu, ulaşımda aksamalar oldu. THY'nin Ankara-Balıkesir seferini yapan uçağı İstanbul'a inmek zorunda kaldı. Bu arada lodosla birlikte dün bir çok bölgede orman yangını çıktı.

ORMANLAR ALEV ALEV
Balıkesir'de bin 200 hektarlılık orman alanı zarar görürken, 35 ev, 52 ahır ve samanlık yandı. Balya ve Bigadiç'te Hüseyin Kahraman (71) ve Hanife Burgaz (72) öldü, 21 kişi de yaralandı. Sındırgı'da 34 hektar orman alanı yandı, Çanakkale'de 5 ayrı yerde orman yangını çıkarken 2 köyde 30 ev kül oldu. İstanbul Büyükada'da şiddetli lodosun büyüttüğü çöp yangını kısa sürede kontrol altına alındı. İzmir'de 3, Muğla'da 2, Manisa'da 2 ayrı noktada orman yangını meydana geldi. Bolu'nun Göynük ilçesinde 12 hektarlık çam serisi tahrip oldu. Bursa'da ise 18 orman yangını çıktı. Orhaneli'ndeki yangında 30'a yakın ev kül oldu.

Ayşegül ARIKAN - Gülkan KESKİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır