kapat

06.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'2002'den önce banka evliliği göremeyiz'
Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Naci Sığın Türkiye'de banka birleşmelerinin 2 yıldan önce başlamasını beklemenin iyimser bir düşünce olacağını söyledi.

Sığın, bu trendin Türkiye'de de yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu, iç ve dış şartların oluşmasıyla birleşmelerin 2001 yılı sonundan itibaren başlayabileceğini belirtti. Önceki akşam, Boğaziçi Üniversitesi bünyesindeki Boğaziçi Finans Grubu tarafından düzenlenen bir toplantıda konuşan Sığın, birleşmelerle rekabetin ve verimliliğin, ürün çeşidinin artacağını, hizmet kalitesinin ön plana çıkacağını belirtti. Sığın, enflasyon ve faizlerin gerilemesiyle finansal sistemin de derinleşeceğine, bankacılıkta yeni bir dönemin başlayacağına dikkat çekti.

Naci Sığın, tüm büyük bankaların Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu kapsamındaki bankaları alabileceklerini belirttiğini ancak bu talplerin sözde kalydığını ifade ederek, "Çünkü ticari olarak çok anlamlı değil. Fon'daki bankaları almak ana bankaya bir katma değer yaratmayacak. Bunu teşvik etmek için bazı vergi uygulamalarının da getirilmesi gerekiyor" diye konuştu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır