kapat

26.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Aktaş Elektrik'in yeni patronu Başeğmez oldu
Aktaş Elektrik Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Kadir Başeğmez getirildi. Aktaş Elektrik'in 14 Mart'ta yapılan Genel Kurulu'nda seçilen Yönetim Kurulu'nun yaptığı görev dağılımına göre, Başkan Yardımcılığı'nı Abdurrahman Artan üstlendi. Salih Sarı, Ömer Mehmet Kineş ve Halil Ay, Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapacaklar.

Makarnacı Pastavilla'da yönetim değişimi
Pastavilla Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Genel Kurul Toplantısı'nda, Yönetim Kurulu Üyeliklerine Cengiz Solakoğlu, Nevzat Tüfekçioğlu, Nüsret Arsel, Necati Arıkan ve Temel Atay seçildi. Pastavilla'dan İMKB'ye gönderilen açıklamada, Genel Kurul'da şirketin 1999 yılı kârından kâr payı dağıtılmamasının da kararlaştırıldığı bildirildi.

Anadolubank yönetiminde değişim rüzgarı
Anadolubank'ın 22 Mart tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısında yönetim kurulu atamaları gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Murahhas üyeliğe Mehmet Rüştü Başaran atandı. Banka'dan yapılan açıklamaya göre , Turhan Tümay yönetim kurulu başkan vekili ve murahhas üye, Fikriye Filiz Erköse, Erol Altıntuğ ve Engin Türker de yönetim kurulu üyeliklerine atandı.

Demirbank, Türk-Romen işadamlarını buluşturdu
Demirbank Romania, Türk ve Romen işadamlarını İstanbul'da düzenlenen panelde bir araya getirdi. Toplantıya, Türkiye ve Romanya büyükelçilerinin yanısıra Demirbank üst düzey yönetimi de katıldı. Her iki ülkeden girişimcilerin ikili görüşmeler yapma olanağı buldukları toplantıda çeşitli iş bağlantılarının da temelleri atıldı. Demirbank Romania, halen Romanya'nın en yüksek ciroya sahip kuruluşlarına hizmet veriyor. Gerçekleşen toplantının, iki ülke arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi yönünde katkı sağlaması bekleniyor.

Lazer barkod okuyucu kalem
Lazer barkod okuyucular piyasasına yeni bir ürün eklendi. Küçük bir kalem boyutundaki QuickScan Pen barkod okuyucuyla, yüksek performanslı taramalar yapmak ve bigiyi yerinde toplamak mümkün. Son derece hafif olan ürün okuyucunun saha performansını artırıyor. Ürün, taşınabilir bir veri terminaline ya da kişisel bilgis yara bağlanabiliyor ve herkes tarafından kolaylıkla kullanılabiliyor.

TÜSİAD heyeti Washington'da
Türkiye'deki siyasal ve ekonomik gelişmeleri en doğru biçimde dış dünyaya duyurmak amacıyla ticari diplomasi faaliyetlerini sürdüren Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği ABD'yi ziyaret ediyor. Türk-Amerikan İş Konseyi yıllık toplantıları için TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Yüceoğlu başkanlığında ABD'ye giden heyet, 27-31 Mart tarihleri arasında Washington ve New York'ta çeşitli temaslarda bulunacak. TÜSİAD ayrıca 29-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek American Turkish Council (ATC) yıllık toplantılarında 31 Mart günü bir oturma evsahipliği yapacak ve Türk ekonomisindeki son gelişmeler ile siyasi durum hakkında bilgi verecek.

Mercedes C serisine 1.36 milyar euro harcandı
1993 yılından bu yana 1.6 milyon adet üretilen C serisi yenileniyor. Yaklaşık dört yıllık bir geliştirme sürecinin sonunda yeni Mercedes-Benz C serisi Mayıs ayında Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak. Bu 4 yılda yeni araç için 1.36 milyar euro tutarında yatırım yapıldı. Bugüne dek Mercedes'in sadece üst kategorideki modellerinde bulunan, sayısı 20'yi aşan yan camlarda hava yastıkları, karanlığı algılayarak kendinden devreye giren far sistemi gibi teknolojik özellikler yeni C serisinde bulunuyor.

Toyata ve GM'in çevreci modelleri
Toyata Motor Corporation, geçtiğimiz günlerde General Motors ile 5 yıl boyunca çevresel uygunluğa sahip otomobiller üretmek için gerekli ar-ge çalışmalarını birlikte gerçekleştirmek üzere bir anlaşma imzaladı. Şirket, bunun devamında şimdi de Volswagen firması ile ileri çevresel teknolojiler için bir çalışmaya giriyor. Elektrik enerjisi ile çalışan otomobillerin üretimi, akü ve akü testleri prosedürleri, araç güvenlik standartları iki firma tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek.

Siena S Nisan'da piyasaya çıkıyor
Tofaş'ın ar-ge birimi ile uluslararası ekibin Türkiye yol şartlarına göre tasarladığı Fiat Siena S'nin üretimine başlandı. Tofaş Oto Ticaret'ten yapılan açıklamaya göre, hem Avrupa hem de Amerika'nın güvenlik testlerinden başarıyla geçen Fiat Siena S'de, Fiat Punto'daki 1.2 litrelik fire motoru kullanılıyor. Fiat Siena S, çok noktadan enjeksiyonlu, 75 beygir gücündeki motoruyla saatte 166 kilometrelik hıza ulaşıyor. Otomobilde, hidrolik direksiyon, immobilizer ve renkli cam, standart olarak yer alıyor.

Netone'un yeni kurumsal kimliği
Türkiye'nin önde gelen internet servis sağlayıcı kuruluşlarından Netone belirlediği yeni vizyon ve misyonu doğrultusunda Türkiye'de internet ekonomisine geçiş sürecinde daha etkin bir rol oynamak için harekete geçiyor. Türkiye'nin önde gelen 500 şirketine internet altyapısı sunan Netone hızlı güvenli ve kesintisiz hizmetiyle Türkiye'de e-ticaret için en güçlü omurgayı oluşturuyor.

Metro Grosmarket'te Hi-Tech fuarı
10 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren Alman şirketi Metro AG'nin Cash/Carry zinciri Metro Grobmarket'te ilk kez Hi-Tech fuarı düzenliyor. 3-30 Mart tarihleri arasında düzenlenen fuarda her türlü ürün çok uygun fiyatlarla satışa sunuluyor. Fuar boyunca, Tally, Vestel, Flash, Mıtac, Primax, Quake, Logic, Samsung, Xerox, Kodak, Lemarx ve Panosonic gibi dünyaca ünlü markaları müşterilerine sunuyor.

Sharp'tan uzaktan kumandalı kamera
Pilsa güvencesiyle teknolojinin en yeni ürünlerini günlük hayata taşıyan Sharp, yeni ürünü uzaktan kumandalı VL-SD20S kamerasını satışa sundu. Digital Gamma Correction özelliğiyle bir yandan cismin parlaklığını artırırken diğer yandan da cismin parlak kısımlarını koruyarak görüntüyü düzeltiyor. Snap, Still veya Photo modundan birini seçerek cisimlerin sabit görüntülerini orjinal sesleri ile kaydediyor.

Acer notebook Türkiye'ye geldi
Notebook bilgisayar ailesini ultra-taşınabilir ürünlerle zenginleştiren Acer, yeni notebook'unu Türkiye pazarına sundu. Acer TravelMate 340 notebook bilgisayar 23.5mm kalınlığında ve sadece 1.8 kğ ağırlığa sahip. İnce ve hafif olmasının yanı sıra yüksek performansı ile masaüstü sistemlerde yapılabilecek her türlü uygulamanın çalıştırılabildiği TravelMate 340 Pentium III 450 mhz işlemciye sahip.

Koç Üniversitesi'nde MBA Kariyer Fuarı
Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticileri, Koç Üniversitesi MBA öğrencileri ile tanışmak için 27-30 Mart tarihlerinde İşletme Enstitüsü Kariyer Fuarı'nda olacaklar. Şirketler için kaliteli insan kaynağı sağlamayı amaçlayan Fuar, rafine bir kitleye birebir prezentasyon imkanı sunuyor. Koç Üniversitesi MBA öğrencilerinin yüzde 100'ü mezun olmadan önce ya da mezuniyetlerinin ilk ayında Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden gelen iş tekliflerini değerlendirmeye başlıyorlar.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır