kapat

26.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Düşünen aletler!
Küçücük beyinler. Küçük entegrelerden oluşan chipler bilgisayarın kalbi. Boyutları ufaldıkça da hayatın her alanında karşımıza çıkıyorlar. Artık ayakkabımıza bile girdiler. Chiplerin yerleştirilidiği aletler bir nevi düşünür hale geliyorlar. Teknolojinin son buluşlarını bu ayki 'Popular Science' dergisinin bakışı ile sunuyoruz:

Akıllı akü
Otomobİl hırsızlığı özellikle büyük şehirlerde en yaygın suçlardan biri haline geldi. Alarm sistemlerimiz bile artık oto hırsızlarına karşı güçsüz kalıyor. Ancak teknoloji hırsızlarla savaşını sürdürüyor. En son geliştirilen akü ile alarm sistemi aynen normal alarm sistemlerinde olduğu gibi uzaktan kumanda ile idare ediliyor. Eğer bir hırsız arabanızı çalıştırmaya kalkarsa akü yeterli elektriği bujilere göndermiyor. Diyelim ki farlarınızı açık unuttunuz. Akü kendini tümüyle boşaltmadan arabanızın çalışmasına yetecek kadar elektriği sürekli saklı tutuyor ve farları kendiliğinden söndürüyor. Böylelikle geri döndüğünüzde arabanızın çalışmaması gibi bir sorun ortadan kalkıyor. Akü 169 dolara satılıyor. www.sears.com

Her işe yarar!
Eskİden İsviçre çakıları vardı. O kadar fazla işe yararlardı ki tüm dünyayı taklitleri sarmıştı. Ancak şimdilerde yeni bir yardımcınız var. Çok amaçlı el aletinde 13 ayrı ev aleti bulunuyor. Bunların arasında, makas, cetvel, tornavida, kerpeten, bıcak ve daha birçok işlevsel ekipman bulunuyor. Halen 80 dolara satılıyor.

Plaj Beetle'ı
Volkswagen modelinin modern versiyonunu Beetle'in spor modeli için de prototip oluşturuldu. Plaj Beetle olarak adlandırılan yeni modelin dış görünüşü daha sportif olmakla beraber, bagajında bulunan bir küçük buzdolabı sayesinde soğuk içeçekler rahatlıkla saklanabiliyor. Henüz Volkswagen firması bu prototipin seri üretimine geçme konusunda bir karar almamış da olsa meraklıları yolunu gözlemeye başladı bile.

Karar veren ayakkabı!
Hİç ayakkabınızın karar verme yeteneğine sahip olabileceğini düşünebilir miydiniz? Spor ayakkabısı üreticisi Demon's Raven bunu düşündü ve hatta üretti bile. Şirket tabanına bir chip yerleştirdiği ayakkabı ile ayak sağlığını garanti altına almış oldu. Çok fazla yürüdüğünüzde ayaklarınızda hissettiğini baskıyı bir sensor aracılığıyla algılayan ayakkabı tabanı daha yumuşak hale getirip baskıyı hafifletiyor. Böylelikle kısmen de olsa ayakları rahatlatmış oluyor. Aynı şekilde tabanın sertleşmesini de sağlayabiliyor. Bu akıllı ayakkabı 149 dolara satılıyor.

https://www.vectrasense.com


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır