MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, 82. kuruluş yıldönümü törenlerine katılmak için gittiği Erzurum'da il teşkilatını ziyaret ederek partililere seslendi. Bahçeli, "MHP, DSP'nin güdümüne girdi" eleştirilerine karşılık "MHP'nin, üç partinin yer aldığı koalisyon hükümetinde olduğu unutulmamalıdır. Herkes sabırlı olsun ve nefsine yenik düşmesin. Unutmayın MHP, tabanına rağmen hareket etmez. Bizi sessiz kalmakla eleştirenler var. Masaya kuru yumruk vurmak neyi çözümler. MHP hiçbir zaman başka partilerin güdümünde olmamıştır, olmaz da. Bir güvercinin kurdu yediği nerede görülmüştür?" dedi.
Bahçeli, cumhurbaşkanı seçimi konusunda, partilerin tek adayda uzlaşamaması halinde MHP'nin cumhurbaşkanı aday çıkaracağını hatırlattı.
PKK konusuna da değinen Bahçeli, elebaşısı yakalanan bu örgütün bir çözülme sürecine girmesine rağmen ayakta kalabilmek için yeni arayışlar içine girdiğini belirterek, "Bölücü örgütü bugüne kadar destekleyip büyütenler şimdi yeni bir görünüm altında yeniden sahneye çıkarak Türk devletini ve milletini taciz etmek amacıyla kuillanılmak isteniyor. Ama buna devletimiz kesinlikle müsaade etmeyecektir" diye konuştu.
Nevin BİLGİN- Bülent UZUN- Sinan AYDIN