kapat

13.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İTO Üniversitesi tamam
İstanbul Ticaret Odası, bu yılın sonunda uluslararası ticaret hukuku alanında eğitim verecek üniversite açıyor. Üniversitede eğitim, 20-25 kişililik sınıflarda yapılacak.

İSTANBUL Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yıldırım, bu yılın sonunda, ağırlıklı olarak "Uluslararası Ticari Hukuk" konusunda eğitim verecek ''Ticaret Üniversitesini'' eğitime açacaklarını söyledi. Eminönü'ndeki İTO binasının, kurulacak üniversiteye devredildildiğini açıklayan Yıldırım, bununla ilgili gerekli tadilatların yakında başlatılacağını belirtti.

Kadıköy'deki İTO'ya bağlı olan ''Dış Ticaret Enstitüsü''nün kurulacak üniversite için bir zemin hazırladığını söyleyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Uluslararası boyutta olan ve yabancı eğitmenlerin eğitim verdiği Dış Ticaret Enstitüsü fakülteye çevrilecek. Boğaziçi Üniversitesi bize iki yıl yardımcı olacak." Üniversitenin eğitim anlayışının birçok üniversiteden farklı olmasını amaçladıklarını vurgulayan Yıldırım, 20-25 kişilik sınıflarda eğitim verileceğini, kurumun ''ihtisas üniversitesi'' olacağını ifade etti.

Yıldırım, ''Bu üniversitede ekonomideki boşlukları dolduracak nitelikteki uzmanlar yetiştirilecek'' dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır