kapat

01.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İkinci darbe
İşgalden kurtardığımız Makedonya Türkiye'ye sırtını döndü. Bosna'dan sonra Makedonya da Kıbrıs Rum kesiminde büyükelçilik açmaya karar verdi

Dünyada ilk olarak Türkiye'nin tanıdığı ve işgalden kurtardığı Makedonya, Kıbrıs Rum kesiminde Büyükelçilik açıyor. Geçmişi unutan Makedonya da, Bosna gibi Türkiye'nin yaptıklarını unuttu. Makedonya bu girişimi ile kendisini dışlayan ve tanımayan Yunanistan'a da şirin görünüp, yanına çekmeyi hedefliyor.

Türkiye, Kıbrıs Rum Yönetimi'ni devlet olarak tanıma yönünde girişim başlatan Makedonya'ya, Cumhurbaşkanı düzeyinde ziyaret gerçekleştirmiş, Silahlı Kuvvetlerinin modernizasyonu için çalışmalar yapmış, lojistik destek sağlamış ve son olarak da muhabere malzemesi alımı için 644 bin 443 dolar para göndermişti. Demirel'in Makedonya gezisine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu da katılmıştı.

MEKTUP DİPLOMASİSİ
Makedonya'nın G. Kıbrıs'da elçilik açma girişimi Ankara'da tepkiyle karşılandı ve Kıbrıs sorunu nihai çözüme kavuşana kadar Makedonya'dan bu ülkeden konuyu "askıya" alması istendi. TBMM Parlamentolar arası Dostluk Gruplarının Başkanı 6 milletvekili de "Mektup diplomasisi" başlattı.

Mektuplarda, Türkiye'nin Makedonya Cumhuriyeti'ni tanıyan "ilk" devlet olduğu anımsatılarak, "Rum kesimi ile diplomatik ilişkiyi, Kıbrıs sorunu nihai çözüme kavuştuktan sonra ele almanız daha isabetli olur" uyarısında bulunuldu.

Türkiye-Yunanistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, ANAP Bursa Milletvekili ve Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan da, Bosna-Hersek'in ardından, Makedonya'nın da Güney Kıbrıs yönetimini "devlet olarak tanıma" gibi Türkiye'yi incitecek davranışlarda bulunmasını üzüntüyle karşıladığını söyledi.

Şebnem HOŞGÖR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır