kapat

26.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bu da Hasan Pulur'a ders olsun
Gazeteciler Cemiyeti'nin 'en başarılı köşe yazarı' ödülünü 2 isim paylaştı. Hasan Pulur, 'belaltı yazarı' dediği, köşe yazarı olarak kabul etmediği Serdar Turgut ile aynı ödülü aldı!

HASAN Pulur, Milliyet Gazetesi'nin, Serdar Turgut Hürriyet Gazetesi'nin köşe yazarı. Babıali'de sadık okuyucuları olan, yazıları atlanmadan okunan, kimi zaman "sert", kimi zaman "light" yazılarıyla dikkat çeken yazarlar... Hasan Pulur'un Fenerbahçe yazıları, Serdar Turgut'un eşi "Rana" ile ilgili anıları sütunlarının başlıca konularını oluşturuyor.

Bu iki ünlü yazarın, birbirleriyle pek de iyi "anlaştıkları" söylenemez. Hatta Hasan Pulur, zaman zaman köşesine konu ettiği Serdar Turgut'tan "magazinci, belaltı yazarı" diye söz ediyor; bazen de söz etmekle kalmıyor Turgut için "sövgüye" varan ifadeler kullanıyor. Hatta Serdar Turgut'un yazılarını "içerik" olarak değersiz bulduğunu bu nedenle Turgut'un köşe yazarı bile olamayacağını savunur Hasan Pulur.

Oysa ki yazıları en çok okunan köşe yazarlarından Serdar Turgut, sütununda kimi zaman yazdığı zehir zemberek yazılarla, kimi zaman da özel yaşamının kesitleri ile okuyucudan tam not alıyor.

KADERİN CİLVESİ
Son günlerde yaşanan bir gelişmeyi değerlendirenler "Büyük lokma ye, büyük söz söyleme" değiminin bu iki yazarın ilişkisini pek güzel tanımladığını düşündüler.

Gelişme kaderin bir cilvesi olsa gerek, Hasan Pulur'un köşe yazarından saymadığı Serdar Turgut ile birlikte Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl verilen "Başarı" ödüllerinde, "Yılın en başarılı köşe yazarı" ödülüne layık görülmesiydi.

İki köşe yazarı, mesleğin en saygın kurumu tarafından 'aynı katagoriye' konuldu; boyu, ağırlığı, biçimi aynı olan ödüle layık görüldü. Şimdi, Hasan Pulur'un köşe yazarı olarak kabul etmediği Serdar Turgut'un kütüphanesini de, Pulur'un masasını da "aynı" değerli ödül süsleyecek. Ve, Hasan Pulur o ödüle baktıkça, aynı yıl kendisiyle birlikte "başarı" ödülünü alan Serdar Turgut'u hatırlayacak.

HABER MERKEZİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır