kapat

26.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Borsada hacimli çıkış
Borsa dün 786 trilyonluk işlem hacmiyle yüzde 6.59 değer kazandı. Endeks 15.618 puana yükseldi

Borsa uzun süreden beri hedef olarak gösterilen 13.500 puanın altını gördükten sonra, bu seviyeden gelen kuvvetli alımlarla ilk direnç noktası olan 15.500 puana bir çırpıda çıktı.

Hafta başında hızla düşüşe geçen ve üç günde yüzde 12'nin üzerinde değer kaybeden borsa iki günde yüzde 16 fırladı. Önceki gün yüzde 8.9 yükselen endeks, dün de yüzde 6.59 arttı. Haftayı 15.618 puandan yüzde 1.66 primle kapattı.

Düşüşte 350 trilyonun altına inen işlem hacmi ise önceki gün 512 trilyona, dün de 786 trilyona yükseldi. Bu hacim, 19.577 puanla zirveye çıkılan 19 Ocak'tan sonra görülen en yüksek tutara denk geliyor. Borsacılar alım için endeksin 2.5 cente düşmesini bekleyen bazı yabancı yatırımcıların da harekete geçtiğini belirtiyorlar.

15.500 puandaki direncin sınandığını ifade eden uzmanlar, bu seviyenin tam olarak kırılması halinde 16.500 puanın da test edileceğini söylüyorlar.

Bundan sonra Şubat ayı enflasyonu, 3 Mart'taki POAŞ ihalesi ile GSM ihalelerine ilişkin beklentilerin ve 10 günlük bayram öncesi sıkışıklığın piyasada etkili olması beklentisi var. Bu faktörlerin kısa vadede borsanın yönünü belirleyeceğini söyleyen uzmanlar, yukarı trendin başladığı konusunda kesin bir yargıya varmanın henüz erken olduğunu da söylüyorlar.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır