kapat

25.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Turizmde telekomünikasyon krizi
40 gün sürecek ve 189 ülkeden 3 bin kişinin katılacağı konferans organizasyon şirketlerini birbirine düşürdü

ANKARA- Habitat ve AGİT Zirveleri'nin ardından İstanbul bir büyük uluslararası toplantıya daha ev sahipliği yapacak: Dünya Telekomünikasyon Konferansı. BM'ye bağlı, merkezi Cenevre'de olan ITU(Uluslararası Telekomünikasyon Birliği)'nin sahibi olduğu ve her 3 yılda bir düzenlenen konferansı ilk kez bu yıl Cenevre dışında yapılacak. 6 hafta sürecek İstanbul'daki konferansa, 189 ülkeden 3000 kişi katılacak.

1 Mayıs-10 Haziran 2000 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan konferansın Türkiye'de yapılması için, 4 bakanın imzası ile ITU'ye taahhütlerde bulunuldu. Lütfi Kırdar Konferans ve Sergi Merkezi yanına ek olarak 2 bin kişinin masalı düzende toplantı yapabileceği, kolonsuz bir salon yapımı şarta bağlandı. "Her türlü maddi, manevi devlet desteğinin verileceği" de vaat edildi. Türk Telecom, 6.5 milyon dolarlık bütçe tahsis etti.

VİP Turizm Sahibi Ceylan Pirinçcioğlu, 40 gün sürecek konferansın önemine dikkat çekerek, "Katılımcılara Cenevre'deki konforu sağlamak lazım. Ayrıca çok az bir zaman var. Bu yüzden daha fazla tecrübe gerekiyor. Biz bütün bunları gözönünde bulundurarak, tecrübe ve birikimlerimizi birleştirerek, kusursuz hizmet vermek, kongre turizmine ivme kazandırmak amacıyla ihaleye ISEVV birlikteliği olarak ihaleye girmeye karar verdik" dedi.

Şule TÜRKER


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır