kapat

24.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Laf olsun torba dolsun

Euro-2000 için hazırlık dönemini dün gece Norveç maçı ile başlattık. Böyle maçlardan sonra teknik heyetin vereceği en klasik açıklama, "Bu bir hazırlık maçıdır. Eksiklerimizi gördük asla ölçü olamaz" şeklindedir.

Kendi saha ve seyircisi önünde oynayan bir takım bunun avantajını kullanır. Dün gece milli takımın kullandığı gibi... Ancak burada bir yanlışlık var gibime geliyor. Biz finallerde kendi evimizdeki gibi oynayamayacağız. Mutlaka daha kontrollü, daha defansif bir anlayış ile mücadele edeceğiz. Halbuki dün gece bunun tam tersini yaptık. Bana göre dün geceden galibiyetin yanı sıra kârlı çıkan takım Norveç oldu. Biz ise boşa kürek çektik.

Dışarda oynamalıyız
Milli takım hazırlık maçı yapmalı. Yapmalı ama bunu kendi sahasında oynamamalı... Çünkü dış saha oyunları bize daha bilgi verici, daha yol gösterici olacaktır.

Norveç karşısında 90 dakika boyunca oyuna ağırlığını koyan taraf bizdik. Topa daha çok sahip olduk. Topu daha çok kullandık. Ama rakibin son derece organize alan savunmasını bir türlü aşmayı başaramadık.

Çok atak yapan milli takım gol atmayı beceremiyor. Çok daha az atak yapan rakip kalemize 2 gol bırakıyor.

Dün Norveç'i yensek bile bana göre asla bu gerçek bir sınav olmayacaktı. Galibiyet olsa olsa bize moral verirdi. Mustafa Denizli'nin de bizim gibi düşündüğünü tahmin ediyoruz. Milli takımımız eğer imkan varsa Avrupa 2000 öncesinde gerçek gücünü dış saha maçlarında denemeli.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır