kapat

24.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Soğan çorbası: Mucize yemek
İngiliz tıp otoriteleri ve alternatif tıp uzmanları soğan çorbasının ve bol soğanlı yemeklerin migrene, egzamaya ve bel fıtığına iyi geldiğini belirledi

SON günlerde İngiltere'de soğan çorbasının önemi ve birçok hastalığı tedavi edişindeki rolü konuşuluyor. Kronik migreni olanlar bile soğan çorbasının tedavi gücü karşısında şaşırıyorlar. Tıp otoriteleri ve İngiltere Migren Vakfı yetkilileri SABAH'a özel açıklamalarda bulundu. Yetkililer soğan çorbasının migren ve egzamayı nasıl tedavi ettiğini kendilerinin de anlayamadığını ancak her gün binlerce kişiden soğan çorbasının migren ağrısını geçirdiği yolunda telefon aldıklarını doğruladılar.

DOKTORLAR NE DİYOR?
Tıp otoritelerine göre, soğanın damar tıkanıklığını önleme özelliği migren ağrısına da iyi geliyor. Alternatif tıp uzmanları migreni ve egzaması olanlara günde en az iki öğün soğan çorbası öneriyor. İngiltere Kalp Vakfı ve St. Thomas hastanesi kalp uzmanları ise kalp ameliyatlarından önce hastalara lahana çorbası ve soğan çorbası rejimi yaptırıyor. Bel fıtığı hastalarına da yine soğan çorbası öneriliyor.

Soğan Çorbası nasıl yapılır?
Malzemesi:

* 1 adet et suyu tableti

* 8 orta boy soğan

* 2 adet kesme şeker

* 2 kaşık sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Et suyu tabletini dört büyük bardak suda eritin. Soğanları ince ince halka halinde kesin. İki çorba kaşığı sıvı yağda kesilen soğanları şekerle birlikte öldürün. Et suyunu üstüne dökün ve küçük ateşte pişirin. Kıvamı az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz. (Arzuya göre, soğanların püre haline gelmesi için karışımı blander'dan geçirebilirsiniz.) Servisten önce üstüne krema veya rendelenmiş kaşar peyniri koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

Jan DEVLETOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır