|
|
Gül'den Kutan'a eleştiri
FP Meclis Grubu'nun dünkü toplantısında Genel Başkan Recai Kutan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin bir kriz ve sorun haline getirildiği görüşünü savunarak "Aslında çok kolay çözümlenecek bu konuyla gündemin meşgul edilmesini anlayamıyoruz" dedi.
Kutan, konunun gazete manşetlerine ısrarla taşınmasında bir "bit yeniğinin" olduğunu iddia etti.
"Yenilikçi" kanadın lider adayı Abdullah Gül ise, Kutan'ın "Cumhurbaşkanlığı seçimi suni gündem maddesi. Kimin seçileceği önemli değil" sözlerine atıfta bulunarak şunları söyledi: "Cumhurbaşkanlığı seçimi son derece önemlidir. FP olarak cumhurbaşkanlığı konusunun dışında kalıyoruz. Ana muhalefet partisi olarak yönlendirici olmamız lazım" dedi.
İRAN YORUMU
Toplantıda söz alan FP'nin bayan milletvekili Prof. Dr. Oya Akgönenç de, dış politikaya değinerek şunları söyledi: "İran'daki seçim sonuçları sevindiricidir. İran, Batı ile barışmaya doğru büyük bir hamle yapmış durumda. Bu barışı harekete geçirdiği anda, Batı'nın teknik ve mali yardımlarından faydalanacaktır. Böyle olursa ve İran da bu adımları atarsa, daha güçlü duruma gelebilir. Bizim Kafkaslar ve Orta Asya'daki rekabetimiz kızışacak."
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|