kapat

23.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İşte cinselliğin ders kitabı
Ergenlik Dönemi Değişim Projesi'nde okutulan ders kitabı tartışma konusu...

ERDEP (Ergenlik Dönemi Değişim Projesi) kapsamında okutulan, uzmanlarca hazırlanan Yardımcı El Kitabı'ndan bazı alıntılar şöyle: "Büyüme ve gelişmedeki farklılıklar her çocuğu ve genci biricik, diğer bir deyişle kendine özgü kılar. Erken ya da geç büyüme, az ya da çok gelişkin olma gençleri iyi ya da kötü yapmaz; yalnızca farklı kılar. Her çocuğun içinde Çirkin Ördek Yavrusu'nu alımlı bir kuğuya dönüştürecek o gizli güç vardır. Önemli olan bunun farkına varılması ve kullanılmasıdır.

"Uzayan boyunuza, kol ve bacaklarınıza tam uyum sağlayamadığınız için sakar davranışlarınız olabilir. Cinsel organlarınızın büyüme ve gelişmesiyle hem gizli bir övünç hem de utanma duyabilirsiniz. Şu an kendinize yabancı gelen dürtü ve duygularla başa çıkmaya çalışıyorsunuz. Bu gelişmeyi daha iyi anlayabilmek, daha çok özümsemek için fırsat bulduğunuz her an aynanın karşısına geçmeniz çok doğal.

YENİ YAŞAMA HOŞGELDİNİZ
"Genç kızların adet görmeleri, erkeklerin gece boşalmaları, onların önceden bilgilendirilmesi ve hazırlanması gereken yeni yaşantılarıdır. Böylelikle yanlış bilgiler edinmeden ya da suçluluk duygusuna kapılmadan cinselliğinizi kabul edebilirsiniz. Cinsel gelişimin de büyümenin doğal bir parçası olduğunu sakın unutmayın.

"Genç kızların en çok merak ettiği konulardan biri de aşırı tüylenme ve sivilcedir. Sebebini bulmak ve tedavi etmek ise kolaydır. Yine böyle bir durumdan endişeniz varsa veya belirgin olmasa da bu durum genç kızı üzüyorsa, mutlaka bir uzman hekime yönlendirilmesi gereklidir."

Mastürbasyon zararlı mı?
Mastürbasyonla ilgili kısımda şunlar yazılı:

"Mastürbasyon, bireyin cinsel doyumunu kendi başına sağlamasıdır.Yaşamın her döneminde doğal bir eylemdir ve bedensel ya da ruhsal bir hastalığa ya da alışkanlığa yol açtığı doğru değildir. Mastürbasyonun ayıp-suç-günah gibi algılanması, yapıldıktan sonra suçluluk ve pişmanlık duygularının gelişmesine yol açar. Aşırı sıklıkta yapılan mastürbasyonun bazen yalnızlığın, ilişki ve iletişim kuramamanın bir belirtisi olabileceği unutulmamalıdır. Mastürbasyon, cinsel yaşamın bir parçası olduğundan çok özel bir yaşantı olup, başkalarının önünde yapılmamalıdır."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır