ETİLER'deki alışveriş merkezlerinde kapkaç yöntemiyle hırsızlık yapan K.S. (17) ve bir arkadaşı ile Barbaros Bulvarı'ndaki otobüs duraklarında yankesicilik yöntemiyle cüzdan ve cep telefonu çalan Murat Asan, Fatih Şahin ve Ertan Aksu yakalandı.
Çeşitli semtlerde 7 ayrı otomobil çalan ve bu araçlarla 13 kapkaç ile 40 yankesicilik olayı gerçekleştiren şebekenin üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 20 cep telefonu, 11 cüzdan, cüzdanlardan çıkan yaklaşık 5 milyar lira para, çok sayıda kimlik, ehliyet ve pasaport ele geçirildi. Ayrıca, çalıntı 2 otomobile de el konuldu.
Sanıklar arasında yer alan ve özellikle yalnız gezen kadınların çantalarını çalan 17 yaşındaki K.S.'nin, 2 ay önce cezaevinden çıktığı ve uyuşturucu kullandığı öğrenildi. 5 sanığın, hırsızlık sonucu elde ettikleri paraları Beyoğlu'ndaki barlarda harcadıkları anlaşıldı. Çalıntı eşyalar polis tarafından sahiplerine veriliyor.