|
|
|
KISA KISA KISA
35 milyar yen samurai satıldı
Türkiye'nin Japon piyasasında ihraç ettiği samurai tahvillerin miktarı 25 milyar yenden 35 milyar yene yükseltildi. Böylece Hazine yaklaşık 315 milyon dolarlık daha dış borç aldı. 1996'dan bu yana ilk kez satılan samurai tahvillerin faizi yüzde 3.5 seviyesinde. 3 yıl vadeli tahvillerin bedeli 15 Mart'ta Hazine'nin hesaplarına girecek. Hazine yılbaşından itibaren 1.5 milyarı dolar, 1 milyar da euro olmak üzere toplam 2.5 milyar dolarlık borçlanma gerçekleştirdi. Yen tahvillerle birlikte tutar 2.8 milyar doları aştı.
Borusan'dan yatırım bankası
Borusan Grubu 15 trilyon lira sermaye ile Borusan Yatırım Bankası kurma kararı aldı. İMKB bülteninde yer alan Borusan Birleşik Boru ve Borusan Yatırım ve Pazarlama açıklamalarında, kurulacak bankaya Borusan Birleşik Boru'nun yüzde 10, Borusan Yatırım ve Pazarlama'nın ise yüzde 15 pay ile iştirak kararı aldığı belirtildi. Açıklamalarda, kurulması planlanan Yatırım Bankası'nın özellikle altyapı projelerine finansman sağlamayı, enerji, otomotiv ve inşaat gibi sektörler başta olmak üzere tüketici finansmanı, finasal kiralama ve alternatif fonlama olanakları sunarak fark yaratmayı hedeflediği ifade edildi.
Petrol fiyatına arz freni
Önde gelen petrol üreticisi ülkelerin üretimlerinin Nisan-Haziran döneminde artacağı ihtimalinin giderek güçlenmesi üzerine, 30 doların üzerine çıkan ham petrol fiyatının artışı frenlendi. Venezüela'nın devlete ait petrol şirketi Petroleos de Venezuela'nın Başkanı Hector Ciavaldini, televizyondaki bir ropörtajda, petrol fiyatlarının sadece istikrara kavuşması için Petrol İhraç Eden Ülkeler Teşkilatı'nın (OPEC) günlük ham petrol üretimi toplamını 2.2 milyon varil artırması gerektiğini söyledi. Ciavaldini "ham petrolün varil fiyatının 30 doları aşması bütün üreticiler için endişe kaynağı olur" dedi.
Emlak'ın ATM limiti 400 milyon
Emlak Bankası, ATM'lerde günlük para çekme limitini 400 milyon liraya, gençlere yönelik Genç 7/24'kart limitini de 50 milyon liraya çıkardı. Emlak Bankası kart hamilleri MesterCard, Visa ve Maestro kartları ile ATM'lerden 400 milyon lira, kredi kartları ile şubelerden 1 milyar lira nakit çekebilecekler.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|