kapat

19.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'İlişkilerimizde çağ atlamak istiyoruz'
İtalya Dış Ticaret Bakanı Pierro Fassino, İtalya'nın, Türkiye ile her alanda çok iyi olan ilişkilerine 'çağ atlatmak' isteğinde olduğunu söyledi

BAŞBAKAN Bülent Ecevit'in kabulü sonrasında basın mensuplarına bilgi veren Fassino, İtalya hükümetinin Türkiye'nin ekonomik modernleşme ve özelleştirme çabalarında İtalyan firmalarının etkin biçimde yer almasını arzuladığını da ifade etti.

Başbakan Ecevit'e, İtalya Başbakanı Massimo D'Alema'nın selamlarını ilettiğini ve Türkiye'yi ziyaret etme isteğini teyit ettiğini belirten İtalyan Bakan, Ecevit'e ziyaretinin amaçlarını da anlattığını söyledi. İtalya'ın Türkiye'yi Avrupa Birliği adaylığına kabul eden Helsinki kararından duyduğu memnuniyeti kabul esnasında Başbakan Ecevit'e bildirdiğini belirten Fassino, ülkesinin Türkiye'nin AB üyeliğini her zaman desteklediğini söyledi.

YATIRIMLARIMIZ ARTACAK
Fassino, İtalya'nın Türkiye ile ticaret hacmini daha da yükseltmek, Türkiye'ye yönelik İtalyan yatırımlarını artırmak ve iki ülke girişimcileri arasındaki ilişkileri pekiştirmek arzusunda olduğunu kaydetti. Türk Telekom'un özelleştirilmesiyle İtalyan şirketlerinin ilgilenmekte olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, Bakan Fassino, Türk hükümetinin bazı altyapı yatırımlarının modernizasyonu alanında çeşitli projeleri bulunduğunu da hatırlattı. İtalyan şirketlerinin bu projelerden pay almaya istekli olduklarını ifade eden Fassino, enerji yatırımlarıyla da ilgilendiklerini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin modernizasyon projeleri içinde yer alan radar sistemi ile de ilgilendiklerini vurgulayan Bakan, bu büyük yatırımların yanında iki ülke KOBİ'lerinin işbirliği yapmasını da arzu ettiklerini bildirdi. Türkiye'ye yaptığı gezinin kendisi için son derece faydalı olduğunu anlatan Bakan Fassino, İtalya Başbakanı D'alema'nın Türkiye'ye yapacağı ziyaretin tarihinin önümüzdeki aylarda belli olacağını söyledi.

Fassino, Türk hükümetinin özelleştirmeyi düşündüğü 8 banka konusunda da İtalya'ya döndüğünde, iş çevrelerine bilgi aktaracağını söyledi.

BAŞBAKAN Bülent Ecevit'in "Öcalan konusunda geriye değil ileriye bakalım" dediğinin hatırlatılması üzerine de Bakan Fassino, şunları söyledi:
"Sayın Ecevit'in bu cümlesi, son derece anlamlı bir cümledir. İki ülke arasındaki anlaşmazlıkları aşmaya çalışan bir cümledir. İtalya ile Türkiye arasında ilişkileri geliştiren ve iki ülke arasıdaki dostluk duygularını teyit eden bir cümledir. Bu cümle, İtalya hükümeti tarafında da dostluk bulmaktadır." Fassino, iki ülke arasında hava trafiğine ilişkin yaşanan problemlerin de aşıldığını, THY'ye ait uçakların, Malpessa Havalanı'na inebileceğini sözlerine ekledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır