kapat

17.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İtalya'nın özür operasyonu
İtalyan hükümeti, Apo'nun yakalanış yıldönümünde Türk-İtalyan ilişkilerinin köklü temellerini anlatan bir ilan yayınladı...

Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanışının birinci yıldönümünde Türkiye'nin ileri gelen gazetelerinin sayfalarında İtalyan Dış Ticaret Enstitüsü tarafından verilen tam sayfa ilanlar dikkat çekti.

İtalyan hükümeti, İtalyan Dış Ticaret Enstitüsü kanalı ile Türk halkına, bir mesaj yolluyordu. Bu iyi niyet mesajının Apo'nun yakalanışının yıldönümüne denk gelmesi bir tesadüf değil, iyi düşünülmüş, programlanmış bir yakınlaşma, buzları eritme projesi. Apo'nun Roma'da yakalanışından sonra İnfernetto mahallesindeki lüks villada 'ağırlanması' Türk halkını çileden çıkarmıştı. Bir yıl öncesine kadar Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde protesto yürüyüşleri yapılmış, düzenlenen mitinglerde İtalyan malları yakılıp, yıkılmıştı.

Halk, İtalyan Hükümeti'nin, Başbakan D'Allema'nın yanlış tutumunu o dönemde İtalyan marka buzdolaplarının, arabaların üzerlerinde tepinerek protesto etmişti.

İLGİ ÇEKİCİ ZAMANLAMA
İtalyan Hükümeti, bürokratları, Ticaret Enstitüsü ve Ankara'daki Büyükelçiliği, Türkiye'nin Akdeniz ve Ortadoğu'daki ticari ve siyasi önemini bir kez daha kavradı. Ve planlı ve programlı olarak Apo'nun Türk timleri tarafından yakalanışının birinci yılında çok anlamlı bir ilan verdi.

İlanda, "Türkiye ile İtalya arasındaki ticaretin yıllık hacmi ortalma 5.5 milyar dolar. Her yıl yaklaşık 7000 Türk ve İtalyan şirketi, yeni iş bağlantıları için İtalyan Dış Ticaret Entitüsü'ne başvuruyor. İki ülke ekonomisi için vazgeçilmez bir önem taşıyan bu verimli ticari ve endüstriyel işbirliğinin giderek güçleneceğine inanıyoruz" denilerek Türk halkına, yatırımcıya, işadamına sesleniliyor.

Dün İstanbul Swissotel'de düzenlenen Türk-İtalyan İş Konseyi Ortak toplantısına katılan İtalya Dış Ticaret Bakanı Piero Fassino, Türkiye ile ilişkilerde eski güzel günlere dönmek istediklerini söyledi. Türkiye ile ilişkilerin daha da yoğunlaşması, güçlenmesi, özel bir ortaklık ilişkisine dönüşmesini istediklerini söyleyen konuk bakan Fassino, "Türk Silah ve Savunma Sanayii'nin gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Türkiye'nin AB'ye adaylığa kabulünü memnuniyetle karşıladık. İtalya Avrupa'nın istikrarına, güvenliğine ve geleceğine Türkiye'nin büyük katkısının olacağına inanan bir ülkedir" dedi.

Konuk Bakan, İtalya Başbakanı D'Allema'nın da yakında Türkiye'yi ziyaret edeceğini söyledi. Uzun lafın kısası İtalya, barış istiyor, bu ilanın anlamı bu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır