kapat

13.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ali Sami Yen'e bir adım daha
G.Saray, stad inşaatı için azami 115 milyon $'lık krediyi, % 7.6 gibi iyi bir faiz oranıyla temin etti

Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nın yapımına adım adım yaklaşıyor. Ruhsat işlemlerini bitiren sarı-kırmızılılar, finans konusunda da büyük aşama gösterdi.

G.Saray, bir İngiliz firmasıyla asgari 98, azami 115 milyon dolarlık kredi için anlaştı. İngilizler inşaat giderinin artması olasılığını gözönüne alarak limiti 115 milyon dolara kadar çıkardı. G.Saray, ilk iki sene inşaat süreceği için ödeme yapmayacak. Kredi sonraki 17 yılda geri ödenecek.

Şartları olumlu
G.Saray, her sene % .6 faiz ödeyecek. Hazinenin son kredi anlaşmasını "libor+3.5" ile yaptığı ve liborun da 6-6.2 seviyelerinde seyrettiği gözönüne alınırsa, G.Saray, bugünkü koşullarla hazineden 2 puan düşük faizle kredi bulmuş oluyor. Sarı-kırmızılılar, libor değiştiği için sabit faiz yoluna gitti. 98 milyon doların 8 milyonu bugüne kadar yapılan harcamaların karşılığı olarak kulübe, kalanı ise doğrudan inşaat şirketine verilecek. Anlaşmanın ay sonuna kadar imzalanması bekleniyor.

Süren: Açılışta olmam
G.Saray Başkanı Faruk Süren, projenin kişilerin değil, G.Saray Kulübü'nün projesi olduğunu belirterek, "Stadın açılış günü G.Saray Kulübü Başkanı olacağımı zannetmiyorum. Zaten bu o kadar da önemli değil. Önemli olan G.Saray'ın böyle bir stada kavuşması" diye konuştu. Süren başkanlıkta "Tamam mı, devam mı?" kararını önümüzdeki günlerde vereceğini sözlerine ekledi.

GÖKMEN ÖZDEMİR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır