kapat

09.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kara Ses'e Nazi avukat
Terör örgütü kurmak ve cinayete azmettirmekle suçlanan Metin Kaplan'ı, 7 yıl önce 5 Türk'ü yakarak öldüren Neo Naziler'in avukatı savundu

DÜSSELDORF Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında Kara Ses Metin Kaplan ile arkadaşları Hasan Basri Gökbulut ve Harun Aydın'ı, 5 Türk'ü katleden neo-naziler'in avukatı Volker Götz savundu. Düsseldorf Barosu avukatlarından olan Götz, Mayıs 1993'te Genç Ailesi'nin evini yakan Markus Gertman, Felix K, Christian R. ve Christian B.'yi savunan avukatlar arasındaydı. 18 ay süren yargı maratonu sonucu neo-nazi sanıklar, 10 yıl ile ömür boyu hapis cezası arasında değişen çeşitli cezalara çarptırılmıştı.

DIŞARI ATTILAR
GENİŞ güvenlik önlemlerinin alındığı ilk duruşmada, ayağa kalkmayan ve sık sık slogan atan Kaplancılar, duruşmada büyük gerginlik yarattı. Topluca tekbir getiren Kaplancılar, 3 kez uyarı almalarına rağmen, bir de "Yaşasın hilafet devleti, kahrolsun Kemalizm" diye slogan atınca salondan atıldılar. 2 kişi ise kışkırtıcılık yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı.

Ahmet ÖZAY


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır