kapat

09.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Pirelli 'en sessiz' lastiğe 100 milyon dolar harcadı
İtalyan lastik devi, P Zero Rosso adını verdiği yüksek performanslı yeni ürününü 4.5 milyar dolarlık lüks otomobil lastiği pazarına sundu

MİAMİ- Pirelli, İtalyan spor otomobil lastikleri tarihindeki en hızlı ve en sessiz ürünü yeni P Zero Rosso'yu geliştirmek için 100 milyon dolar harcadı.

Audi TT, Audi RS4 için şimdiden onay alınan ve Ferrari, Lamborghini, Mercedes ve Porsche için ise ileri test aşamasında olan yeni lastiğin tanıtımı Miami kentinde gerçekleştirildi. Ultra yüksek performanslı otomobil lastiği segmentinde yüzde 16 pay alan Pirelli, yüksek potansiyeli olduğu için tanıtımı ABD'de yaptığını açıkladı.

1999'da ultra-yüksek performans lastik pazarının hacmi 4.5 milyar dolara yükseldi. Pirelli, yeni lastiğiyle bu pazardan aldığı payı yüzde 25'e çıkarmayı hedefliyor. P Zero'nun bulunduğu pazar en güçlü büyüme trendi gösteren pazar olunca, bu pazardaki rekabet de daha çetin oluyor. Pirelli, yeni lastiğin ıslak, kaygan, virajlı yol şartlarında diğer lastiklerle karşılaştırmalı testini yaparak üstünlüğünü kanıtlamaya çalıştı. Yarış pistindeki testlerde yeni lastiğin gösterdiği performans Porsche ve Audi TT ile denendi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır